Har vært lite å feire i London. (foto: chelsea, twitter)

Forrige måned måtte klubbpresident Joan Laporta medgi at Haaland var tapt, 21-åringen var ikke interessert i å innordne seg Barcas nye lønnsstruktur. Etter også å ha flørtet med Robert Lewandowski, gikk Bayern München ut og lovet at deres målgarantist ikke slipper ut av klubben i sommer – uansett. Xavi har fått til mye, men mangler den ekstreme kraften i spissposisjon, nå jobbes det for plan C – en plan som i utgangspunktet burde vært umulig å lykkes med.

Selv om Barcelona har vært i økonomisk knestående, sikter høyt klubben mot de beste spillerne på markedet. Lastet med Spotify-euros og økende inntekter i kombinasjon med lønnskutt hos spillerne, er det ikke noe å si på selvtilliten.

Les: Neste sjef hos Manchester United har sagt opp

Ifølge Marca står fortsatt Barcas prioritet nummer 1 før sommerens overgangsmarked: Spiss i verdensklasse! Rivalen City får trolig sin Haaland, Real sin Mbappé, Bayern tvibeholder på sin Lewandowski. Marca hevder plan C hos Barcelona er Romelu Lukaku.

Det er liten tvil om at belgieren har ekstremkompetanse på topp, men har spilt en marginal rolle på Stamford Bridge denne sesongen. Ifølge Marca har Barca sett Lukakus sterke misnøye med Chelsea (er gjensidig) som en åpning. Hos Premier League-klubben har det blitt 12 scoringer denne sesongen, i sterk kontrast til det spissen leverte hos Inter Milan med 30 scoringer året før.

Marca hevder Barca-direktør Jordi Cruyff og Mateu Alemany har hatt møte med Lukakus representant, Federico Pasterello, for å lodde stemningen for en overgang til Camp Nou.

Junior Cruyff. (foto: cruyff, twitter)

Les på engelske klubber: Manchester United fan Jim Ratcliffe byr flerfoldige milliarder mer for Chelsea enn neste budgiver

Så langt, så bra. Så til den umulige situasjonen for Barcelona. Chelsea betalte 115 millioner euro for ett år siden, en investering London-klubben trenger å begrense sine tap på. Marca hevder det lekes med en løsning der Barca betaler noe, dekker Lukakus lønn og pusher utfordringen med resten av betalingen frem i tid.

Det er vanvittig mye som skal klaffe for Barcelona før overgangsvinduet stenger hvis de skal lykkes med å sikre seg en verdens beste spisser, men vi så hvordan klubben manøvrerte seg rundt hindringene da de mot alle odds hentet inn Ferran Torres, Aubameyang og Adama Traoré i vinter.

Les: Conte og Pochettino er enige om hva som IKKE skjer