Verdens mest berømte "hands" - Maradona.

Drakten Diego Maradona hadde på seg da han scoret med guds hånd og «århundrets mål» for Argentina mot England under verdensmesterskapet i 1986, har blitt solgt for rekordhøye £7,1 millioner.

Det er den høyeste prisen som noen gang er betalt for en «sportsartikkel»

Den tidligere engelske midtbanespilleren Steve Hodge la den ut på auksjon 36 år etter at han byttet den med Maradona etter den berømte kvartfinalen i Mexico.

SISTE: Gigant-bud på Chelsea avvist!

Etter at Maradona døde i november 2020, sa Hodge at skjorten ikke var til salgs.

I desember samme år sa Hodge at han hadde «folk som banket på døren min uten stopp», og rapporter om at han var ute etter å selge skjorten var falske.

«Jeg synes det er respektløst og helt feil,» la han til den gang. «Den er ikke til salgs. Jeg prøver ikke å selge den.»

«Dette er uten tvil den mest ettertraktede fotballdrakten som noen gang har kommet på auksjon, og derfor er det passende at den nå har auksjonsrekorden for ethvert objekt av sitt slag,» sa Brahm Wachter, Sothebys-sjef for streetwear og moderne samleobjekter.

Den forrige rekorden for en drakt brukt under en kamp ble holdt av New York Yankees-legenden Babe Ruths baseballdrakt, som solgte for 5,6 millioner dollar (4,4 millioner pund) i 2019.

LES OGSÅ: De 10 beste signeringene 2021/22-sesongen

Samme år ble det originale olympiske manifestet, skrevet i 1892, solgt for 8,8 millioner dollar (omtrent 7 millioner pund).

Eks-Nottingham Forest, Aston Villa, Leeds og Tottenham midtbanespiller Hodge (59), som spilte i to VM for England og spilte 24 landskamper, har eid den ikoniske blå Argentina bortedrøyen siden han byttet den med Maradona i tunnelen på Azteca Stadium i Mexico City etter kampen, som Argentina vant 2-1.

Det har vært en viss forvirring rundt skjorten siden Sotheby’s i London la den ut på auksjon i april, og Maradonas familie hevdet at det ikke var skjorten han hadde på seg i den historiske kampen.

Sotheby skrev på sine nettsider dette er drakten Maradona hadde på seg da han scoret begge målene.

De to han scoret mot England er blant de mest kjente målene til Maradona.

Han slo ballen forbi keeper Peter Shilton med hånden i det kontroversielle åpningsmålet i andre omgang, minutter før han scoret det som år senere har blitt kåret til århundrets mål i en meningsmåling av FIFA.

Maradona og Argentina vant VM, og slo Vest-Tyskland 3-2 i finalen