(foto: united, twitter)

Vi er vant til å få pepper når vi beskriver spillere som «en av verdens beste ditt og datt», men i tilfellet Raphael Varane er vi rimelig sikre på å ikke sitte igjen med så mange blåmerker.

Selv om Manchester United troner øverst på Premier League-tabellen per 23. januar, er det ikke tvil om at klubben har vedtatt å kjøpe en midtopper av verdensklasse. Lindelöf og Eric Bailly har vist at de kan levere på topp nivå, men United mangler én som har vært med på å avgjøre de største kampene som leder til de største titlene, år etter år.

Les: Haaland har vokst seg for stor for Dortmund

Raphael Varane er denne spilleren.

I november hevdet Manchester Evening News at United planla å utnytte at kontrakten til Varane som går ut i 2022 til å få realisert en overgang med den franske verdensmesteren. Det ble tydelig så hett for Zinedine Zidane at han valgte å gå ut i media, stirre hardt inn i kameraet og garantere at de ikke aktet å selge sin midtstopperklippe.

Det var krise da også, men nå er situasjonen en helt annen. Real er i virkelig krise, der gamlekara til Zidane ikke makter å vinne de lette – eller flere av de tette kampene. Det er lite som tilsier at Real redder seg fra en sesong uten titler, Sergio Ramos er på god vei ut, Zidane følger ikke planen til Real-direktørene om å transformere laget (les: slippe til unge spillere som Martin Ødegaard) og Real er tvunget til å kreve lønnskutt fra spillerne.

Og der står Varane, en av verdens beste midtstoppere.

Les på F7: Martin Ødegaard returnerer til Real Madrid først når Zinedine Zidane er borte

Uansett hva Zidane lovet i november, nå hevder spanske Sport at Raphael Varane har sendt signalene til Real Madrid om at han ønsker exit. Det skal ikke være noe ondt blod på San Bernabeu, men ganske enkelt at timingen nå er riktig for å søke ny utfordringer. 27-åringen har spilt for Real siden 2011 og har vært en sterk bidragsyter til Real gullepoke.

Har Varane bestemt seg, kommer Real Madrid garantert til å cashe ut det de kan til sommeren, før de mister muligheten ved free transfer i 2022.

Manchester United har bare å gjøre seg klare. Vi har pratet varmt om en Dayot Upamecano ved siden av Harry Maguire, men utsiktene til å ha den unge, supererfarne verdensmester og Champions League-mesteren overgår alt.

Please, Woodward, make this happen.

Les: Mick McCarthy gjør som Kåre Ingebrigtsen