Viktor Gyökeres

Det kommer engentlig ikke som noen stor overraskelse når man ser hvor sårbare Manchester United er uten danske Rasmus Højlund at de nå går etter den svenske spissen Viktor Gyökeres. Etter det mangler de bare en nordmann ved roret så er Norden komplett på Old Trafford.

Manchester United er angivelig villige til å betale frigjøringsklausulen på 100 millioner euro for å signere den tidligere Coventry-stjernen Viktor Gyokeres denne sommeren. – De fikk tilbudet i fjor sommer også, til en brøkdel av prisen, men det var før 25 åringen tok fullstendig av i Portugal.

Les: Gjør «alt i sin makt» for at drømmen om en Modric retur skal bli virkelig

Sporting Lisboa har virkelig skutt gullfuglen etter de i fjor sommer fullførte en overgang fra Coventry for 21 millioner euro.

Den svenske landslagsspilleren spilte en nøkkelrolle i Coventrys fremgang til sluttspillfinalen i andre divisjon forrige sesong, og scoret 21 mål og la til ytterligere 10 assists.

Mark Robins lag tapte mot Luton i sluttspillsfinalen på Wembley, noe som betyr at det var ikke overraskende å se toppdivisjonslagene komme etter Coventrys nøkkelspillere, inkludert Gyokeres.

Og mens midtbanestjernen Gustavo Hamer ble en Sheffield United-spiller, kom Gyokeres til Sporting for en klubbrekord i juli. 25-åringens målscoreform har steget til nye høyder i Portugal, ettersom han har 16 mål på bare 20 Primeira Liga-kamper denne sesongen.

Han har også åtte målgivende pasninger – inkludert tre i samme kamp da Sporting slo Estoril 5-1 forrige måned.

Det er lett å se hvorfor disse tallene vil appellere til Erik ten Hag og United, for selv om svensken har spilt som en ensom spiss for både Sporting og Coventry, kan han muligens danne et spisspartnerskap med Rasmus Højlund.

Les: Tilbyr mer enn det Jürgen Klopp tjener og mye mer enn det Thomas Tuchel drar inn

Og ifølge Fichajes, er United villige til å betale spissens frigjøringsklausul, som står på enorme 100 millioner euro, når overgangsvinduet til sommeren åpner.

Da Gyokeres trives veldig godt i Portugal og hadde følgende svar på alle ryktene i vinterens vindu «Jeg tror det er litt som da Sporting kom inn for å signere meg.

«Jeg trives veldig godt her og bryr meg ikke om noen interesserte for øyeblikket. Jeg nyter hver dag her og tenker ikke på hva som skjer rundt meg.

«Ja, det er snakk om store klubber, men foreløpig er det bare nyheter. Det er alt.»