Stor jubel i Manchester. Kilde: Pixabay

Med noen få kamper igjen av 2019/2020 sesongen ser det ut til at Ole Gunnar Solskjær har god grunn til å være fornøyd og det er få lag som har spilt bedre enn Manchester United. Med spillere som Bruno Fernandes og Mason Greenwood i storform er det lite som kan stoppe laget fra å score. I tillegg har Paul Pogba vunnet tilbake tilliten og formen etter skader, noe som også har bidratt til lagets styrke. Riktig nok må også Anthony Martial og Marcus Rashford trekkes frem for deres hurtige angrep, fordi det blir det også mål av. Blant annet sørget de to for samtlige mål mot Sheffield United 24. Juni.

Manchester United virker nesten som et helt annet lag enn de var i vinter. Da var det mange som stilte spørsmål angående Solskjærs habilitet som manager, men nordmøringen har vist alle at man burde tro på talentene sine. Samspillet mellom Pogba og Fernandes har vist seg å være spesielt bra. Klubben kan derfor være takknemlig for Fernandes-overgangen i vinter og for at Pogba har kommet tilbake på banen. Uten dette kan det hende at siste halvdel av sesongen ville sett svært anderledes ut. 

Hvordan ser serieslutten ut?

Manchester United ligger i skrivende stund på 5. plass, kun fire poeng bak Leicester City på 4. og fem poeng bak Chelsea som ligger på 3. plass. Dermed er det ikke umulig at United kan nå opp på pallen dette året allikevel. Med kun et par kamper igjen vil det bli utrolig spennende med tanke på at disse tre lagene alle møter motstand som kan bli avgjørende i kampen om de fire øverste plassene og Champions League spill neste sesong. Chelsea har fortsatt til gode å møte Liverpool, mens Manchester United og Leicester City møtes i aller siste serierunde i det som trolig blir kampen om en plass i Champions League. I følge tippe-tips hos bet365 lever håpet for United, og ekspertene gir 11.00 i odds for at Manchester United vinner neste Premier League sesong, mens oddsen for Chelsea er 15.00 og 101.00 for at Leicester vinner. Dette tyder på at United er i bedre from, og har en større mulighet for å lykkes. Det er nettopp dette kommer til å bli stilt på prøve på tampen av sesongen. Om Solskjær ønsker å forbli manager fremover vil nok en plass i Champions League sørge for at det blir en realitet.

Et blikk mot 2020/21 sesongen

Neste sesong blir uhyre spennende for alle United-fans. Selv om Liverpool har tatt en soleklar seier denne sesongen har de ikke spilt like bra de siste fem kampene. Der United har vunnet fire og spilt en uavgjort har Liverpool vunnet tre, tapt 4-0 mot Manchester City og spilt en kamp uavgjort. Med andre ord kan det hende at det ikke blir en like suveren sesong som i år, og at det er flere lag som kan bli farlige – og United har vist både god form og seiersvilje på tampen av 2019/2020 sesongen.

Det har vært mye å juble for på Old Trafford den siste tiden. Kilde: Unsplash