Kamaldeen Sulemana

Den danske superligaklubben FC Nordsjælland har et talent utenom det vanlige den 19 år gamle høyrevingen Kamaldeen Sulemana. Det tok ikke lang tid etter han landet i Danmark han viste frem sine ekstreme ferdigheter; fart og teknikk i verdensklasse.

Hovedtrener Flemming Steen Pedersen vet de har noe unikt, noe han så lenge før interessen fra klubber over hele Europa startet å strømme inn.

Les: Thiago har endelig meldt seg på i Premier League

Den ghanesiske klubben Right to Dream er eid av Mansour Group som har investert 100 millioner euro i akademiet for å løfte spillere opp og frem, de har et partnerskap med FC Nordsjælland som nå bærer frukter.

Kamaldeen Sulemana er allerede for god for dansk fotball, spørsmålet nå er hva som er veien videre.

Manchester United eller Ajax?

Manchester United kaster seg inn i en drakamp mot Ajax og sin tidligere keeper Edwin van der Sar som er sportsdirektør i den nederlandske klubben.

Den ghanesiske vingen har bakgrunn fra den anerkjente akademiet Right to Dream, og er angrepskollega med det norske supertalentet Andreas Schjelderup i den danske klubben. (16 åringen fra Bodø ble i mars i år den yngste som noen sinne har scoret to mål i den danske superligaen.)

Les på F7: Ny serie om tiden før Game of Thrones

Denne våren har Sulemana stått for hele fem scoringer på like mange kamper i Superligaens sluttspill om seriemesterskapet og plasser i neste sesongs europacuper.

Edwin van der Sar har vært i konstant kontakt med folkene til Sulemana, men har fått en «verdig» motstander i Ole Gunnar Solskjær som personlig har engasjert seg i å få den lynraske vingen til Old Trafford. – For å få til det må han vinne over sin venn og tidligere kollega, en person han ønsket seg som Manchester United sin første sportsdirektør.