Tillit betyr faktisk tillit. (foto: Manchester United)

På balløya snakkes det mest om Guardiola, Klopp og Arteta, men når League Managers Association har oppsummert sesongen på tvers av divisjoner, er det prestasjonene til en 38-år ung fersking som vurderes som størst.

To opprykk de to siste sesongene. Det siste til Premier League. Dette er Kieran McKenna, den tidligere assistenttreneren hos Manchester. Fra 2021 har McKenna stått på egne ben som hovedtrener for Ipswich Town, på tirsdag ble han kåret av League Managers Association for det som har vært en trenerbragd av de helt store.

LES: Liverpool har begynt å hente Feyenoord-spillere – men får sterk konkurranse fra Arsenal

Da 2023/24-sesongen startet, var Ipswich Town nyopprykket fra League One. Da sesongen var ferdigspilt, hadde McKenna ledet klubben til opprykk til verdens tøffeste liga.

Nå hedres 38-åringen av trenerorganisasjonen for den største prestasjonen på balløya.

Pep Guardiola, Mikel Arteta, Sean Dyche, Unai Emery og John Mousinho var også nominert til prisen, så det er ikke rart ferskingen McKenna blir satt ut når han skal beskrive opplevelsen.

-Det er et av de stolteste øyeblikkene i livet mitt, kom det fra McKenna etter at han ble overrakt prisen av Sir Alex Ferguson.

F7: Legenden Toni Kroos har valgt sommeren til å løfte sitt aller siste trofé

Manchester United og Brighton har begge McKenna på kandidatlista, tirsdagens pris bekrefter potensialet til 38-åringen. For Manchester United begynner det å bli rimelig mange bokser som kan krysses av hos McKenna:

Kjenner kulturen

Kjenner klubben

Klubben kjenner treneren

Har vist han leverer gjennom hel sesong

Har et spill som gir resultater på balløya

Er ung og fremadstormende

Uten diva-nykker.

Får Kieran McKenna tilbudet om Manchester United-jobben, kan han neppe takke nei. Ratcliffe og gjengen kan plukke balløyas «beste» – hvis de vil.