Arne Slot er i gang for fullt.

Arne Slot hadde strenge regler for overvektige spillere i den nederlanske klubben Feyenoord, regler han vil ta med seg til Anfield. Liverpool-spillere har fått en advarsel fra en som kjenner den nyansatte manageren godt, det kommer til å bli tøft og strengt.

Akkurat som da landsmann Erik ten Hag kom til Manchester United, kommer Arne Slot til å ta med seg «hvordan ting gjøres i treskolandet» til verdens tøffeste liga. Arne Slots tidligere kaptein har nylig avslørt nøyaktig hvordan det er å jobbe under nederlenderen.

Les: Real Madrid girer opp for gigantkjøp som vil plage Arne etter Toni Kroos sjokk pensjonering

Etter Jürgen Klopps siste kamp da Arne Slot ble annonsert var det flere engelske kommentarer som pekte på at Arne Slot var Erik ten Hag 2.0. – Og at det blir svært vanskelig for han å bygge på Klopps suksess til tross for at en av begrynnelsene for ansettelsen var at hans måte å lede på minner om Klopp.

Feyenoord-sjefen begynte sin lederkarriere på ungdomsnivå med PEC Zwolle U14s, og kapteinen hans på det tidspunktet Max Leeflang har åpnet opp for sin tid under Slot. Liverpool-fans kan forvente litt progressiv fotball under Slot, med Leeflang som forklarer hvordan han liker at lagene hans spiller.

«Han sa alltid: «Ikke spill ballen tilbake, spill alltid fremover». Hver økt var konkurransedyktig. Det ble gjort i kamper: tre mot tre, tre mot to, to mot to. Hele treningsøkter på besittelse. Han ville ha intensitet og at spillere skulle føle presset fra motstanderen,» forklarte han.

«Hvis du spiller en dårlig ball, stoppet han økten og sa: «Den neste må være god». Du skulle tenke: «Kom igjen, det er bare en dårlig ball, bare en feil …». Det er først når du er eldre du innser at dette er standardene og treneren er så god.»

Han har også en veldig spesifikk regel angående spillervekt, ettersom kondisjonen til spillerne hans er nøkkelen til hans spillestil. Leeflang forklarte hva som skjedde med en av spillerne som var «ganske feit».

Han avslørte at Slot prøvde å hjelpe ham med å gå ned i vekt ved å be ham om å ta runder på banen før hver treningsøkt og deretter hver fredag, ville spillerne ha en innveiing, og hvis noen var tyngre enn uken før, ville de bli droppet fra troppen.

Leeflang la til at etter at Slot forlot klubben, la den «feite» spilleren på og falt bort fra åstedet.

En suksessfaktor for Jürgen Klopp er at han ledet med humor og engasjement. – Han var ikke typisk tysk.

Arne Slot kommer til å gjøre samme feil som Erik ten Hag og tro at typisk nederlandsk kynisme og regelrytteri er veien å gå også i Premier League. Ikke noe tar bort gleden raskere enn straff og utestengelse. Premier League historiens dårligere resultat for Manchester United er bevis godt nok.

Les: Speidere fra Bayern München og Manchester United sett på Gamla Ullevi i går kveld