(foto: united, twitter)

Noen mener Koundé er i korteste laget for å stå i fotballkrigen som midtstopper i Premier League. Når vi ser 22-åringen i EM, virker det de har glemt å fortelle ham det.

Koundé er alt annet enn den tradisjonelle midtstopperen, og fremstår som en spillertype som kan tilføre United en ny dimensjon i midtforsvaret – og ikke minst fremover på banen.

Ifølge overgangsekspert Duncan Castles har United sendt inn et bud på 45 millioner euro på Koundé. Det jobbes samtidig med et fremstøt mot landsmann Raphael Varane og Pau Torres, men med så mange usikkerhetsmomenter rundt de to, er det naturlig at United må spille på flere fotballhester samtidig.

Les: Kieran Tierney blir

Ifølge Castles har United startet de formelle samtalene med Sevilla om Koundé. Utkjøpsklausulen ligger ifølge Football-Espana på solide 80 millioner euro, så det er helt tydelig at United med åpningsbudet aner en mulighet for koronapruting.

Neste generasjon midtstopper. (foto: sevilla, twitter)

Signalene fra Sevilla har vært at sportsdirektør Monchi forventer minst 65 milloner euro for spilleren de mottok bud på 55 millioner euro forrige sesong. At franskmannen har tatt ytterligere steg, er det liten tvil om. Det siste året har Koundé spilt seg inn som en av de beste midtstopperne i La Liga.

Som 22-åring!

Les på Tysk fotball: Tyskerne fatter ikke hva Gareth Southgate holder på med

Les på F7: Roma måtte skrote grandiose planer for José Mourinho

Med kontraktfestet avtale med Bordeaux om at 30 % av salgssummen sendes til Koundés tidligere klubb, er Sevilla nødt til å spille hard ball i forhandlingene med United. Likevel, for rundt 650 millioner kroner sikrer United seg en midtstopper for de neste ti årene.

Jules Koundé, Raphael Varane eller Pau Torres? Etter å ha sett 22-åringen Koundé i EMs gruppespill, heller vi mot den unge franskmannen. Fysikken, teknikken, farten, skallen, tøffheten og pasningsfoten kompenserer for det han mangler av centimenter over 178.

Les: Manchester United, Liverpool og gjengen skal piskes tilbake til Super League