Memphis Depay gresser

Med det enorme medietrykket som har vært og er omkring en mulig overgang til Manchester United for det engelske supertalentet 20 år gamle Borussia Dortmund-spiller Jadon Sancho skal det ikke mange tabbene til på Old Trafford før fansen slår fast han er en flopp på linje med andre gigantoverganger.

Etter Memphis Depay forlot Manchester United med taperstempelet grundig plassert i panna for tre år siden har han etter han fant rytmen i den franske klubben Lyon vokst til å bli en av Europas aller beste angrepsspillere.

Les: Nektet å selge til Juventus – nå venter den største talentfabrikken

Borussia Dortmund nekter å gi slipp på Jadon Sancho med mindre Manchester United blar opp vanvittig mye penger, og viktigst, finner en erstatter som er plassen verdig. – Det har de funnet i den tidligere Manchester United floppen nå suksessfull Lyon spiller Memphis Depay.

The Sun skriver at nå som en mulig erstatter er på plass, vil samtalene om prissetting av Jadon Sancho gå lettere. Lyon som ligger på syvendeplass i Ligue 1 er i ferd med å bli en for liten klubb Depay som i løpet av de nesten fire sesongene han har vært der har levert 53 scoringer og 43 målgivende.

Depay som nå er 26 år gammel har lyst til en større arena, han var trolig for ung og uerfaren da han var hos Manchester United, eller som han selv beskriver oppholdet i selvbiografien «Heart of a Lion»

Les: Løven Memphis Depay reiser seg igjen


«Det var veldig frustrerende at jeg ikke nådde mitt vanlige nivå. Tilpasningen tok lenger tid enn jeg hadde trodd, og jeg fikk fort problemer med det defensive. Min frihet på banen ble begrenset – å gjøre det betyr at en begrenser mine hovedkvaliteter».

«I United ble jeg forvirret. Jeg måtte følge de taktiske ordrene til Van Gaal, ellers ville jeg definitivt miste plassen på laget. Van Gaal liker ikke spillere som ikke følger opp det han sier. Samtidig visste jeg at jeg ikke kunne få det beste ut av spillet mitt ved å spille på den måte»

Da Memphis Depay ble kjøpt av Manchester United sommeren 2015 ble han omtalt som et av verdens største talenter, men ble solgt til Lyon bare et halvannet år senere. – Det går forøvrig et hardnakket rykte i gangene på Old Trafford at manager Ole Gunnar Solskjær er enig med Depay og plasserer skylden på fadesen på Van Gaal sin distanserte og autoritære lederstil.

Det kan godt tenkes Memphis Depay ville blomstre ytterligere på dagens Manchester United.