Adios.. (foto: city, twitter)

Den satt. På søndag steg Pep Guardiola og Manchester City igjen opp på tronen. Nå kan det meste skje resten av sesongen uten at liga-sesongen har vært en fiasko. Spesielt når City nå ikke har noe å tape.

City klarte seg akkurat med en 1-0-seier over Bournemouth, samtidig som rivalen Liverpool la igjen ett poeng på Goodison Park. Tilbake på topp har Guardiola fått lykkefølelsen som nå ikke forsvinner – selv om de ender opp bak Liverpool når Premier League-sesongen summeres opp til våren.

Blått trumfer rødt? (foto: city, twitter)

Vi aner et fantastisk samhold hos City under Guardiola, der manageren står bak sine spillere «i gode og vonde dager».

-Måten vi spiller på nå er mye, mye bedre enn forrige sesong. Alle vet hva de må gjøre, alle hjelper hverandre. Når dette skjer, er vi konkurransedyktige. Hvis vi taper, så taper det. No regrets. Jeg vet at i vårt samfunn så er det kun førsteplass som gir cred og andreplass er en skikkelig taper. For meg er det umulig å føle dette for mine spillere, helt umulig, sier City-manageren ifølge Sky Sports.

Bunnsolide, gutter. (foto: city, twitter)

Les: Fikk debut under Ronny Deila – nå kan det bli Premier League

Et City som ifølge Pep er bedre enn sesongen da de dro inn hundre poeng og 106 mål – og ikke redde for å tape?

Fravær av frykt for å tape kan gi seier. (foto: city, twitter)

På Anfield er det alt annet enn rolig stemning. Mye av energien blant supporterne går til frykten for at trofeet skal glippe igjen. Dette kan fort gi en selvforsterkende effekt.

Så, så, dette skal gå bra. (foto: liverpool, twitter)

City skal kose seg på resten av Premier League-reisen. Liverpool og Klopp kommer derfor til å måtte overgå seg selv de neste ni kampene, nå mye er sikkert.

Les: Liverpool-manageren hakket løs på journalisten