Magnus Carlsen

Det er med stor glede vi ser at Magnus Carlsen har funnet tilbake til toppformen og og hentet hjem nok et verdensmesterskap i lynsjakk. Han er den første i historien som vinner denne VM-tittelen fire ganger.

Spillerne starter hvert parti med tre minutter og får to ekstrasekunder per trekk, med andre ord perfekt for de som ikke liker å sitte i ro eller er skikkelig pissetrengte.

Les: 300 millioner kroner bringer Hummels til Premier League

Magnus Carlsen tapte ikke et eneste parti på veien mot gullet. 21 partier. Det er unikt. Vi skjønner hvor bra han er når vi vet at dagens VM-tittel er hans tiende i rekken: fire i klassisk, fire i lynsjakk og to i hurtigsjakk.

Polske Jan-Krzysztof Duda (20) endte et halvt poeng bak og tok sølv. Disse to var i en klasse for seg.

«Ja, nå er jeg stolt. Særlig over at jeg jeg klarte å gå gjennom 21 partier uten tap», sier Carlsen til VG for litt siden og fortsetter med å fortelle han var litt nervøs på de siste partiene. «Jeg er veldig fornøyd med spillet denne siste dagen»

Og jeg merker at jeg spiller bedre mot de beste.

Carlsen var sliten etterpå. Men samtidig glad. Han gikk i loungen sin og møtte mor, far og søster. Magnus Carlsen sikret gullet med seier mot ukraineren Anton Korobov i det 21. og siste partiet.