(c) Bilde: TIL: Magnar Ødegaard

Magnar Ødegaard har spilt i en rekke norske klubber og vært en del av landslaget i alle de aldersbestemte lagene. Han var nære å signere med Serie A klubben Brescia Calcio for nesten 10 år siden og nå endelig blir han utenlandsproff; i Sverige.  

Etter fire år i Tromsø gikk hans kontrakt ut ved sesongslutt uten at Magnar Ødegaard hadde en klubb å gå til. – Det er en lettet og meget fornøyd forsvarsspiller som nå blir lagkamerat mes Tarik Elyonoussi.  – Det så lenge mørkt ut, for noen dager siden var han på prøvespill for den bulgarske klubben Levski Sofia.

Han har også vært og prøvespilt for sin gamle klubb Sarpsborg 08, reiste til Spania på treningsleir og vært 85 minutter på banen blant annet mot CSKA Moskva i Spania lørdag. Det fikk lokalavisen Sarpsborg arbeiderblad til å gi sportssjef Thomas Berntsen rådet om å ikke vente, men signere han nå.

Ute av kontrakt og med besøk hos flere klubber er en farlig tid, man kan lett havne mellom to stoler og vipps så er man uaktuell. Mange har i slike situasjoner havnet nedover i seriesystemet og ikke kommet opp igjen.

Ødegaard har frem til 31 juli med å overbevise Allsvenskan klubben om at han holder mål.

AIK har  opsjon på å forlenge avtalen.

«Vi får inn en spillerr som styrker konkurransen i laget, og det gjør oss bedre på kort sikt. Utformingen til avtalen gir oss dessuten muligheten av om så om vi skal ha et langsiktig samarbeid også i høstsesongen», seier AIK-sportssjef Björn Wesström.

Det føles bra å være på plass i Stockholm og ha signert for AIK» seier Ødegaard sjølv.

25-åringen har også ei fortid i Sarpsborg, Molde og Lillestrøm.

Nylig signerte AIK også den tidligere Stabæk-spilleren Daniel Granli.

Les: En av Eliteseriens vakreste på plass i Dubai