Må lånes ut på grunn av utlendingskvoten

(c) Bilde: HamKam: Orri Sigurdur Omarsson

Det er ikke Brann vi snakker om som har samme problem med for mange spillere som ikke er dyrket frem i Norge, denne gangen er det Sarpsborg 08 som har tatt konsekvensen av for mange utenfra.

Den islandske landslagsstopperen Orri Sigurdur Ómarsson er en av de mest spennende nysigneringene i Eliteserien, men nå blir 23 åringene lånt ut til HamKam.

Les: Har vært med hele veien, vil fortsette oppturen

HamKam er fornøyde og det er også Orri skal vi tro HamKam sine sider: «Jeg er veldig glad for å være her hos HamKam. Jeg føler meg trygg på at dette er det korrekte steg i min karrière».

Beskjeden er han også:

«Dette er min første sesong i norsk fotball, så dette vil være med på å hjelpe meg i min utvikling. Jeg håper å få så mye spilletid som mulig i en tøff konkurranse her i HamKam»

23-åringen ble hentet til Sarpsborg 08 så sent som i vinter. Da stopperen ble presentert for klubben, sa sportssjef Thomas Berntsen følgende:

«I Orri får vi en midtstopper med en strøken pasningsfot som også er god i luftrommet. Han står i banen 90 minutter gjennom hele sesongen. Jeg er trygg på at han er den beste stopperen i den islandske toppdivisjonen pr. i dag. En god og trygg signering for oss».

 

Omarsson som har fire landskamper for Island ble seriemester med Valur forrige sesong. Han har en treårskontrakt i Sarpsborg, men klubben har litt for mange utenlandske spillere i troppen og laget valgte derfor å leie ut sin midtstopper.

Det var også en meget fornøyd Hovedtrener Kevin Knappen som tok i mot Orri på Briskeby fredag formiddag.

«Vi har jobba i en lengre periode med å finne en venstreback, uten å finne den vi har lett etter. Vi forsøkte Rubén ute på venstrebacken i Spania siden han har bekledd den rollen tidligere når han spilte i Spania, og det fungerte veldig bra. Når navnet til Orri kom opp var det ingen tvil, det måtte vi bare gå for»

Vi tror forøvrig nykommeren i OBOS-Ligaen HamKam er en årets jokere. De kan fort havne i øverste del av tabellen og kjempe om opprykk.