Luciano Spalletti tar ikke på seg skylda.

Det er få som tipper at Italia skal hente hjem EM-trofeet på nytt selv om de har ringreven Luciano Spalletti ved roret.

Italia er i Gruppe B sammen med Spania, Albania og Kroatia. I går var det klart for stormøte mellom Spania og Italia på Arena AufSchalke, begge lag hadde gått seierende ut av sine første kamper i EM.

Det var overkjøring fra Spania, selv om 1 -0 resultatet ikke viser akkuart viser det. Italias landslagssjef Luciano Spalletti innrømmer de var underlegende. «Vi var aldri med i kampen»

På pressekonferansen etter kampen var Luciano Spalletti skuffet.

Han forklarer at han synes spillerne hans ikke spilte som et lag og at et teknisk dyktig Spania ble for tøft å møte da Italia ikke så fersk ut.

Les: Kalvin Phillips får endelig en opptur!

– Vi var aldri med i kampen. Vi slet fysisk, sier Spalletti.

Det er nettopp den fysiske delen landslagssjefen peker mye på etter nederlaget – og han angrer nå på en avgjørelse han tok etter premieringsseieren mot Albania. «Jeg burde kanskje gitt spillerne mer hvile. Jeg ga dem en og en halv dag fri, og jeg burde ha gitt dem mer fri. Vi trodde det var den riktige avgjørelsen basert på GPS-dataene våre, men vi ble strukket for tynt. De skapte problemer. Mer enn det resultatet sladrer om.»

«Vi hadde problemer med å få tilbake ballen og da vi hadde den fikk vi problemer på grunn av presset deres. Men vi gjorde også mange feil i pasningsspillet.»

Spalletti lar seg imponere av motstanderen.

«Alle vil spille som Spania. De er laget som har spilt best fotball på lenge nå. Men jeg liker ikke å spille slik de spiller. For jeg ville hatt vanskelig for å lære det. Jeg er minst egnet til den jobben»

Les på F7: Verdens dyreste keeper ber om plass på benken