Savnes sterkt i Tyskland. (Manchester City)

Da Gareth Southgate et halvt år før EM-sluttspillet så en Kalvin Philips langt unna spilletid hos Manchester City, sendte den engelske landslagstreneren en advarsel til sin midtbanespiller: Skaff deg spilletid, ellers ryker EM-billetten. Samtidig fortalte Southgate hvorfor han var så tent på å ha med Phillips til EM, ingen andre midtbanespillere kan levere som spillertypen til Phillips. Det merkes nå.

Den tidligere Leeds-stjerna tok utleie hos West Ham, men klarte ikke å spille seg tilbake til det som blir oppfattet som landslagsform. Etter to kamper i EM-sluttspillet har Southgate skjønt laget er svakere uten Phillips.

LES. Graham Potter har allerede bestemt seg for sin neste jobb etter ha droppet Premier League-retur

Høyrebacken Trent Alexander-Arnold gjør det han kan i Southgates midtbane-eksperiment, men har hatt det tøft både mot Serbia og Danmark. 

– Han (Alexander-Arnold) har hatt noen perioder hvor han har levert det vi forventer av ham. Vi vet at det er et eksperiment. Vi vet at vi ikke har en naturlig erstatter for Kalvin Phillips. Vi prøver forskjellige ting og for øyeblikket fungerer det ikke som vi ønsker, sier Southgate til BBC.

Sikkert godt for Kalvin Phillips å høre han er savnet og representerer noe England virkelig trenger på midtbanen, men hvorfor i huleste tok ikke Southgate sjansen på å ha med Phillips i EM-troppen når han vet Englands spill trenger spillertypen hans?

F7: Verdens dyreste keeper ber om plass på benken