Det er tydelig at Luis van Gaal var lei av å tygge kamferdrops og pimpe portvin, nå er han for tredje gang klar som landslagssjef for Nederland. – Veteranen som egentlig ga seg etter en mislykket periode som manager for Manchester United er hentet ut av pensjonisttilværelsen syv år etter han sist gang sluttet som landslagssjef.

69 åringen som også har ledet Bayern München, Ajax, AZ Alkmaar og Barcelona har en kontrakt på 18 måneder noe som ganske nøyaktig bringer oss over VM i Qatar. (På grunn av ekstrem varme om sommeren i gasslandet er VM flyttet til vinteren desember 2022).

Les: Sky Sports: Chelsea nekter å gi seg – øker budet til 130 millioner euro!

Nederland er i samme gruppe som Norge til VM kvalifisering, første september kommer Luis Van Gaal med oransje slips og sokker til en meget viktig kamp. Både Nederland og Norge har seks poeng i Gruppe G. (Tyrkia leder med syv poeng).

Van Gaal har tidligere ledet det nederlandske herrelandslaget i to perioder (2000-2002 og 2012-2014). Det siste han gjorde med Nederland før han ble Manchester United-manager, var å ta bronse i VM i Brasil.

Han erstatter Frank de Boer, som ga seg etter EM-skuffelsen i sommer. Nederland røk ut i åttedelsfinalen mot Tsjekkia.

Van Gaal har ikke trent et lag siden han fikk sparken i United i 2016.

Les: Nå får du digitalt valgkort