Stor kveld for Diaz. (foto: liverpool, twitter)

Vi tipper Jürgen Kllopp pustet lettet ut at Liverpool ikke trakk Diego Simeone og Atletico Madrid i kvartfinalen. Manchester City møtte et Atletico med elleve mann i forsvar som minnet om destruktiv italiensk fotball fra 1990-tallet. Liverpool tok turen til Portugal og kom seg helskinnet hjem til England.

Klopp kom fra 2-0 seier over Watford og sendte førstelleveren ut mot Benfica med seks endringer. Det sier mye om bredden til Liverpool når denne solide utskiftiingen ikke går utover kvaliteten. Kampen ble kontrollert av Premier League-klubben, der Benfica keeper Odysseas Vlachodimos hadde en av sine mest hektiske dager på jobb.

Les: United-flopp på vei tilbake til Premier League!

Når effektiviteten hos angrepsspillerne til Liverpool svikter, da «flyr» Ibrahima Konaté inn første scoring etter 17 minutter (vi glemmer den grusomme tabben hans senere i kampen som ga Benfica scoring). Så meldte Salah seg på med oppfølging etter 34 minutter til 0-2.

Det hele endte 1-3 til Liverpool, et genialt utgangspunkt både for seg selv og i forhold til rivalen om Premier League-trofeet, Manchester City, som skal inn i en grisereturkamp mot Atletico etter 1-0 seier, som garantert kommer til tære hardt på spillerne. 10. april er det klart for Manchester City – Liverpool, kampen som kan avgjøre Premier League. Liverpool kom desidert best ut i elleville uker.

Les: Bekreftet: Koeman skal lede noen av verdens desidert beste spillere