Liverpool-spilleren som kom på helt feil tid

Hvis, dersom, at. (foto: liverpool)

Det er ikke så mange som engang husker at Robbie Keane var innom Anfield. Kanskje ikke så rart når oppholdet varte seks måneder.

Det var stor ståhei i Liverpool da iren Keane ble hentet til klubben for en stor neve pund i 2008. Overgangssum på 215 millioner kroner for ti år, siden sier mye om forventingene til spissen.

Rundt seks måneder senere fikk Tottenham spilleren tilbake. Da hadde markedsverdien til Keane sunket med 86 millioner kroner.

Ditt største bomkjøp, Benitez?. (foto: newcstle)

Hva skjedde?

Det ble riktignok 7 mål på 28 kamper, noe som ikke er helt på trynet for en ny spiss, men iren passet rett og slett ikke inn i Liverpool.

Det gjorde saken ikke enklere for Keane at han ble sammenlignet med yndlingen Fernando Torres, som bare hadde kostet noen pund ekstra.

Det ble dermed ingen suksess for Keane under Rafael Benitez’ ledelsen. Men hadde han vært ung i dag med Klopp ved roret, er ikke iren i tvil om at han hadde fått sin suksess på Anfield.

Måtte hoppe etter El nino.

– Jeg hadde elsket å spille som én av de tre framme hos Liverpool nå. Jeg hadde passet perfekt inn der. Måten Roberto Firmino spiller på, er veldig likt den stilen jeg hadde. Jeg likte også å slippe meg litt ned i banen, som en tier, og når du har to lynraske spillere på hver side av deg, så er det en drøm for en spiss, sier Keane ifølge Liverpool Echo.

Sorry, Keane. Dette blir dessverre hypotetisk, mens floppen på Anfield ble en realitet. Men, det er lov til å drømme om en bedre fortid.

Les: Nicklas Bendtner-saken: Taxisjåføren var ingen engel likevel