Vil ha mer. (foto: liverpool, twitter)

Det er fortsatt ett år igjen av kontrakten med Liverpool, men etter EM-sluttspillet har sveitseren skjønt at han er skapt for mer enn benken til Jürgen Klopp.

Den råsterke spilleren ble hentet fra Stoke i 2018 til stormende jubel, i perioden som skulle vise seg til å bli Liverpools neste storhetstid. 63 kamper senere har høyrevingen bestemt seg for at tiden er moden for å gå videre.

Les: Pål Alexander Kirkevold skal banke inn mål i Norge

-Jeg er bare 29 år gammel. Jeg har spilt i noen av de beste ligaene i Europa.. Det viktigste på dette tidspunktet i karrieren er å spille fast, men det har ikke alltid vært tilfellet de siste tre sesongene. Det er derfor jeg har fortalt Liverpool at jeg føler meg klar for en ny utfordring, sier sveitseren ifølge Corriere dello Sport.

Og hvis Serie A-klubbene fortsatt skulle være i tvil: Da den italienske avisen stilte spørsmålet om linken til Maurizio Sarri og Lazio, var det ikke tvil om at høyrevingen ser klubben som en interessant arbeidsgiver.

Les på Engelske klubber: Vilt rykte fra Italia: Liverpool har klinket til med rekordbud!

Da var det gjort. Shaqiri og Liverpool har kuttet båndet. Med en markedspris på 12 millioner euro (transfermarkt) i siste år av kontrakten, er dette et kjøp som gjennomføres – selv i disse virustider.

Les: Gir seg hos Aston Villa: Nå er det John Terry sin tur