Diego Jota har lagt bak seg en utrolig uke

Det er litt rart å skrive at et lag i går inntok tabelltoppen i Premier League sliter, men sannheten er at Liverpool må jobbe mer for poengene enn sist sesong. – Manager Jürgen Klopp viser frem hele sin hvite tanngard når kan snakker om klubbens nyinnkjøpte portugiser og for å bruke en klisje, redningsmann.

Jürgen Klopp meldte det ville bli en rolig sommer på overgangsmarkedet og det har de holdt. 19 september signerte Liverpool Diogo Jota fra Wolves og betalte 44,7 millioner euro, noe som viste seg å være et umiddelbart godt kjøp.

Denne uken har vært for å si det forsiktig strålende for venstrevingen. For tredje kamp på rad berget han laget fra poengtap da West Ham ble slått 2-1 lørdag. – Nå har Liverpool fans funnet frem verseføtter for å lage gode rim, regner med at det kommer noen kallenavn og forkortelser som kan hjelpe.

Les: The Mirror: Nok en Real Madrid-stjerne på vei til Everton

Det var en slitekveld på Anfield, etter 85 minutter fikk Jota en lissepasning fra Xherdan Shaqiri, alene foran West Ham-keeper Lukasz Fabianski gjorde han ingen feil og banket ballen i mål.

«Den scoringen betyr mye. Når jeg ser kamper fra benken, tenker jeg alltid på hva jeg kan gjøre for å endre på ting. Heldigvis fikk jeg rom å spille i på tampen. Det var en flott pasning fra «Shaq»» sa Jota til Sky Sports.

Les på F7: Boris Johnson stenger ned landet, men ikke Premier League

Det var tredje gang på rad at Jota ble avgjørende for Liverpool. Forrige helg ble sommersigneringen matchvinner da 0-1 ble snudd til 2-1 mot Sheffield United, og i midtuken scoret han det første målet i en seig 2-0-seier over Midtjylland i mesterligaen.

For kvelden hadde Gomez ligadebutant Nathaniel Phillips (23) som makker, men på baklengsmålet var det den mest rutinerte i Liverpools midtforsvar som sleivet stygt. Phillips fikk sjansen i skadefraværet til Virgil van Dijk, Joël Matip og Fabinho.

Liverpool har kun holdt nullen i én av sine sju første Premier League-kamper i høst. Lørdag ble de rødkledde sesongens første lag til å ha sluppet inn 15 mål. De har også opplevd å få scoring mot seg først i tre av sine fire siste serieoppgjør på eget gress.

Kort tid før pause gjorde Mohamed Salah sikkert 1-1 fra straffemerket. I forkant ble egypteren felt av en klønete Arthur Masuaku.

Men etter Liverpool-byttene i det 70. minutt virket vertene å få et solid løft. Jota hadde en ball allerede i nettet før scoringen sin, men den ble annullert etter en VAR-sjekk. West Ham fikk i stedet frispark etter at Saido Mané hadde satt en fot i Fabianski og nektet polakken all mulighet til å stoppe Jotas avslutning.

–Jeg så ingenting mistenkelig i den situasjonen, men sånn er fotballen nå. Vi må bare vente, sa Jota.

– Vi gjør alt for å vinne kamper. Det handler ikke å skinne eller å fly, men å jobbe hardt. Det er helt nødvendig mot lag som dette, sa Klopp til BBC.

Liverpool topper tabellen med 16 poeng, men kan søndag bli forbigått av byrival Everton på målforskjell. De blåkledde møter da Newcastle.

West Ham er nummer 13 og har åtte poeng etter sju kamper.

Liverpool fikk det lenge stritt lørdag, og etter ti minutter sprakk det bakover. Upresset skulle Joe Gomez stange unna en West Ham-innsvinger, men stussen ble fort kort. Dermed kunne Pablo Fornals dempe ballen med brystet og gi gjestene 1-0.

West Ham har de siste ukene imponert stort mot tøff motstand. På Anfield viste David Moyes’ lag igjen gode takter, og særlig Fornals var toneangivende. Han kom til et par solide sjanser til å ta West Ham tilbake i ledelsen etter pause.

Med nok en snuoperasjon er Liverpool ubeseiret i sine siste 63 hjemmekamper i Premier League. Det er tangering av klubbrekorden som ble satt mellom 1978 og 1980.

Det var en stor dag for Nathan Phillips som fikk sin ligadebut 23 år gammel.