Tro flytter fotballfjell. (foto: liverpool, twitter)

Mens omverdenen ikke skjønner hvordan Liverpool skal klare seg uten Virgil van Dijk, bruker Jürgen Klopp all energi på å forholde seg til virkeligheten. Akkurat nå blir det å gi en gjeng spillere tillit i posisjoner og med kombinasjoner som ingen så komme.

Jürgen Klopp er verdens beste manager. Verdens beste har evnen til å lage «gull av gråstein». Mohamed Salah ble hentet fra Roma, fikk noen bjørneklemmer av Klopp, og vipps var egypteren ikke til å kjenne igjen av sine tidligere lagkompiser hos Serie A-klubben.

Les: City må klare seg uten Sergio Aguero – igjen

Nå er det Liverpool-forsvaret som skal gjennomgå en ekstrem forvandling. Van Dijk er ute, Joel Matip er det samme.

-Matip har også vært skadet. Fabinho, som normalt er sekser, har spilt midtstopper ved siden av Joe Gomez. Så har vi hatt Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson på høyre og venstre. Dette forsvaret er nok den kombinasjonen vi kan stille med som er minst vant til hverandre, begynner Klopp.

Minst brukte kombinasjonen.

-Med det i mente, så har de gjort det bra og det blir hundre prosent bedre, for alt krever tid, avslutter Liverpool-manageren.

Les på Engelske klubber: Marco van Basten er ikke spesielt imponert over at Manchester United søler bort talent

Tid er en faktor Klopp har minimalt med. Tryner Liverpool i ukene og månedene før nyttår, er sesongen tapt. Vi tror likevel at verdens beste manager coacher spillerne sine på en måte som utnytter styrkene i den nye forsvarskombinasjonen til å dekke over svakhetene.

Da Philippe Coutinho forlot byen måtte Liverpool omrokkere hele angrepet sitt. Vi har alle sett hvordan det har gått. Nå tror vi at fraværet av van Dijk tvinger frem et mer robust Liverpool. Når verdens beste midstopper returnerer, blir det en ren bonus.

Go Reds!

Les: L´Equipe: Har blitt komplisert med Mbappé