Wesley Sneijder mener Guti er den beste spilleren han noen gang har spilt med

Det har gått rykter om at Real Madrid legendene Xabi Alonso (som nå leder b laget til Real Sociedad) og Raúl González Blanco (som var tidenes toppscorer for Spania med 44 mål på 102 landskamper, men har siden blitt passert av David Villa nå leder for Castilla, Real Madrid sitt andrelag) er kandidater når Zinedine Zidane blir presset ut av klubben.

Nå hevder Don Balon en annen legende er høyere opp på lista. – Guti

I løpet av karrieren spilte han nesten utelukkende for Real Madrid – dukket opp i 542 offisielle kamper og fungerte som visekaptein – og hjalp klubben med å vinne 15 trofeer, spesielt tre Champions League-titler og fem La Liga-mesterskap. Han konkurrerte også profesjonelt i Tyrkia, med Beşiktaş.

Les: Liverpool og United kan slutte å lete etter midtstopper

Zidane skal være under hardt press etter en medioker start på 2019/20-sesongen, og spesielt prestasjonene i Champions League skal bekymre Real Madrid-ledelsen.

I gruppespillets første kamp denne sesongen tapte Madrid overraskende 3-2 hjemme mot Sjaktar Donetsk, og følgte opp i kamp nummer to med å spille 2-2 mot Borussia Mönchengladbach etter to mål helt på tampen.

I hjemlig serie har det gått noe bedre, men et forsmedelig tap mot overraskelseslaget Cadiz smertet for hovedstedslaget. Men seieren i El Clasico forrige helg skal ha gitt Zidane litt mer arbeidsro i tiden fremover.

Den tidligere elegante midtbanespilleren Guti skal være den mest sannsynlige mannen til å overta for Zidane om han må gå.

Les: Alfa Romeo har fått ting på plass

Guti kunngjorde sin pensjon fra fotball 21. september 2012, og fortsatte videre med å si at «Jeg skal studere for å bli sportslig leder eller trener, og jeg vil gjerne trene ungdommer … Jeg vil veldig gjerne trener Real Madrid ungdomslag. Det er min drøm.

» Han begynte å jobbe som manager i 2013, og fortsatte å jobbe med Real Madrids ungdommer i flere år.Juli 2018 ble Guti utnevnt til Şenol Güneşs assistent i sin tidligere klubb Beşiktaş. 5. november 2019 ble han utnevnt til hovedtrener for spanske Segunda División UD Almería.

Ondsinnede rykter:

I påfølgende februar tilbød han seg å trekke seg og betale tilbake lønnen dersom rykter om at han deltok på en nattklubb med spillere etter et nederlag kunne bevises; 26. juni ble han sagt opp etter et hjemmetap mot AD Alcorcón 0–1 og erstattet av Mário Silva.