Fordel Norge.

VM i Qatar har det siste året fått sin del av kritikk, mer enn ett år før gjennomføringen. Det klages blant annet på manglende menneskerettigheter, der flere landslag har markert sin protest med ulike mer eller mindre kreative aktiviteter. Har franske L´Equipe rett, vil landslagstrenerne i tillegg få minimalt med tid til forberedelser før det største mesterskapet i fotballens verden.

På grunn av de ekstremt høye temperaturene i Qatar på sommerstid er mesterskapet lagt vintersesongen, 21. november – 18. desember.

Les: Det dekkes på for Frank Lampard

Dette vil si midt inne i en av de mest hektiske periodene for toppklubbene rundt om i Europa (med sine landslagsspillere fra hele verden). Så hvordan løses utfordringen som møter klubbene og landslagstrenerne?

Franske L´Equipe har fått tak på lekkede UEFA-dokumenter som beskriver at UEFA har besluttet at klubbene først skal frigi spillerne deres til VM fra 14. november – én uke før VM starter.

Hmm.

Vi har ikke helt gitt opp håpet om at Norge skaffer seg en eller annen billett til VM-sluttspillet. Ståle Solbaken vet mye om det å takle korte samlinger før landskamper, kanskje dette vil gavne lille Norge?

Les: Bekreftet: Sergio Romero blir lagkompis med norsk landslagsspiller