Den amerikanske basketballstjernen og investoren LeBron James har en personlig formue på minst 500 millioner dollar og har allerede betydelige investeringer innen sport. I 2011 kjøpte LeBron James to prosent av Liverpool. Nå ti år senere velger han å øke sitt engasjement betydelig i fotballklubben.

LeBron James er en av de fineste spillerne i NBAs historie, og han er en av de få som trekker i trådene både i Los Angeles Lakers og i ligaen som helhet.

Les: Sergio Agüero har bestemt seg for å bli i Premier League

Etter en milliardinvestering tar NBA-stjernen plass i klubbens eiergruppe. – 36-åringen har pumpet 6,5 milliarder kroner inn i det globale sports-, underholdnings- og eiendomsselskapet Fenway Sports Group (FSG), der han nå er partner.

Etter at avtalen med klubbens morselskap FSG ble kunngjort, er det nå klart at James vil ta plass i Liverpools eiergruppe.

«Det er en viktig milepæl for FSG og utvider og utvider et langvarig vennskap og forhold som startet i 2010,» sa FSG i en uttalelse.

Investeringen vil gjøre det mulig for Liverpool å komme seg fra det økonomiske presset fra pandemien og samtidig hjelpe til med å utvide Anfield. Klubben ønsker å øke arenaens kapasitet fra 53.000 til 61.000 tilskuere.

Men det er ikke bare i Liverpool at James øker sin innflytelse. Avtalen involverer også Boston Red Sox baseballlag, Nascar-teamet Roush Fenway Racing, et sportsbyrå og et regionalt sportsmedieselskap.

LeBron James ‘årlige inntekt i år vil lande på 800 millioner kroner, hvorav 267 millioner kommer fra Los Angeles Lakers basketballlag, ifølge magasinet Forbes.

Les: Timo Werner «innvilget» nordmakedonsk statsborgerskap

Superstjernen forventes også å passere en milliard dollar i år, i total inntekt i løpet av karrieren.