Landslagssjef fikk sparken etter han nektet å møte Kosovo

Ljubisa Tumbakovic

At det fortsatt er sterke spenninger i sving på Balkan fikk vi nok et bevis på da Montenegro sin serbiske landslagssjef Ljubisa Tumbakovic nektet å møte Kosovo på fredagens landskamp.

Det var en avgjørelse som kostet han jobben.

Les: Villig til å selge unna for å sikre seg Ajax kapteinen, Matthijs de Ligt

 

Montenegro har sparket landstrener Ljubisa Tumbakovic etter han nektet å møte til fredagens kamp mot Kosovo. To spillere med serbiske røtter, Filip Stojkovic og Mirko Ivanic, valgte også å boikotte.

«FSCGs styre har truffet enstemmig beslutning om å frata Tumbakovic av sine plikter etter at han besluttet å ikke lede landslaget», skriver forbundet i en pressemelding..

«Foruten å være en ubehagelig overraskelse, er Tumbakovics avgjørelse også et brudd på hans faglige oppgaver i kontrakten».

«Ledelsen beklager også trykket fra noen kretser som resulterte i at spillere Filip Stojkovic og Mirko Ivanic trekker seg ut av kampen. Ting som ikke har noe å gjøre med sport har beseiret fotballen i denne situasjonen».

Ljubisa Tumbakovic er serbere, og de to nevnte spillerne er også serbiske født.

Les: Ole Gunnar Solskjær har den store ryddedagen idag

Kosovo erklærte uavhengighet fra Serbia i 2008, og har siden blitt anerkjent som en stat i over 110 land, men det har siden vært politiske tvister mellom Kosovo og Serbia.

Montenegros kamp mot Kosovo ble også spilt for tomme stender, etter at landet ble straffet for rasistiske tilrop i en internasjonal kamp mot England tidligere i år.

Kampen mellom Montenegro og Kosovo endte 1-1.