Frank Lampard

Manager Frank Lampard er sikker på at Thiago Silva » går inn i» toppsjiktet blant Premier League-midtstoppere og sier at han kan gjøre for Chelsea det Virgil Van Dijk har gjort for Liverpool.

Allerede har den brasilianske stopperen Silva allerede har bidratt til å transformere Chelsea sitt forsvar.

Les: Slaven Bilic får sparken lenge før Ole Gunnar Solskjær

Sommerens viktigste kjøp var gratis

Chelsea som shoppet for godt over 2 milliarder i sommer fikk 36 åringen gratis fra Paris Saint-Germain, manageren bryr seg overhodet ikke om alder, bare hva som leveres på banen. – for første gang siden oktober 2010 har de oppnådd fem kamper på rad uten baklengsmål. Et kraftig forbedret forsvar inkludert en genial keeper i Edouard Mendy er den opplagte forklaringen.

Lampard sammenligner Silva med Liverpools Van Dijk og Manchester City-legenden Vincent Kompany.

«Når det gjelder karrieren han har hatt, er han selvfølgelig i den braketten. Han går absolutt inn i den braketten av midtstoppere som inkluderer de spillerne som Van Dijk og Kompany»

“Lagene som har oppnådd noe i den moderne tid, har individer eller sammenkoblinger som setter slike standarder. Det er viktig – og vi vet viktigheten av å forsvare godt for å prøve å vinne trofeer, spesielt Premier League-titler.»

“Men de trenger også støtte bak seg, rundt seg, foran seg.

“Når du ser på prestasjonene til Thiago i de tidlige kampene hans, den innflytelsen jeg stadig snakker om at han har, kan han være en stor sak for oss».

”Men vi trenger mye mer enn det, selvfølgelig, vi trenger mye mer, så jeg vil ikke krone ham med noe nå».

“Thagos innflytelse har vært enorm; selv uten språket hans profesjonalitet har vært veldig tydelig, som smitter av spillere, respekterer de ham».

“Prestasjonene hans har vært veldig, veldig gode. Han klarer seg selv, han trener godt, han forbereder seg godt, det er veldig tydelig fra ham og forståelig hvorfor han har hatt den fantastiske karrieren han har hatt så langt».

“Og det har vært flott å ha ham som en del av troppen.

“Jeg tror spillerne ser opp til ham i hvordan han gjør sin daglige virksomhet og hvordan han presterer.

“Det er flott for yngre spillere, alle spillere i troppen.

Det er absolutt en glede å trene og styre en spiller med så mye intensitet i å ønske å prestere på høyeste nivå.

«Selv hans alder føles ikke så farlig. Vi administrerer ham litt, men når du ser på forestillingene hans og hvordan han trener, har det bare vært en virkelig positiv historie så langt.

Senere i dag tar Chelsea imot bunnlaget Sheffield United på Stamford Bridge, med seier har de mulighet til å klatre opp til topp fire.

Les på Engelske Klubber: Alle som kom og dro fra Chelsea sommeren 2020