Uskyldig part, men ikke mindre påvirket. (foto: derby, twitter)

Da Phillip Cocu ble hentet inn til Derby var planen klar: Bygge opp Derby og dekke bordet for Wayne Rooney den dagen han er trenertørr nok bak øra. Men da den stolte klubben, som under Lampard lå og snuste på opprykk til Premier League, gikk ned til bunnen av tabellen – og ble der, var borddekkingen over for den tidligere Barcelona-spilleren.

Spillende trener Rooney fikk over natten totalansvaret (sammen med Steve McCLaren) for å finne veien ut av uføret. Denne helgen var det klart for første kamp med Rooney som boss. Det ble ikke tap mot Wycombe, men 1-1 fikk ikke rikket Derby opp fra sisteplass i Championship med 7 poeng på 14 kamper.

Les: Le Parisien: Trekker seg fra kampen om verdens beste ving

Rooney har selv vist tydelige signaler om at han er villig til å ofre resten av spillerkarrieren hvis han blir utdelt den permanente managerjobben, men flere kandidater linkes nå til jobben.

En av dem er Frank Lampards favoritt. Etter at Lampard ble hentet inn og gitt tilliten hos Derby som manager – og sto med glans – har vi sluttet å undervurdere tidligere stjernespillere som på papiret er ferskinger i trenerrollen. Derfor, når Lampard trekker frem sin John Terry, begynner vi å ane at Rooney ikke ender opp med å sette støvlene på hylla riktig ennå.

-Jeg mener John er skapt for å bli manager. Han har tydeligvis jobbet godt sammen med Dean Smith hos Aston Villa de siste årene, så han må ha lært mye. Hva John nå vet og hans erfaring som spiller vil være enorm. Jeg vet etter å ha spilt med ham så mange år hva han har å tilby. Jeg mener det er en stor mulighet for ham og for Derby, skryter Lampard.

Les på Engelske klubber: Eric Bailly kan gjøre jobben lettere for Manchester United å hente Pau Torres

Som for ordens skyld legger til at han ikke kjenner til om det finnes en link mellom Terry og Derby, men at han mener John Terry vil bli en fantastisk manager.

Når Lampard taler, da lytter trolig Derby.

Les: Mundo Deportivo: Leeds har funnet arvtageren til Marcelo Bielsa