Er ikke glemt, selv om han befinner seg på et annet kontinent.. (foto: urawa, twitter)

Da Bodø/Glimts toppscorer valgte japansk fotball, var det flere som fnyste og kalte det dead end street. Etter en sesong i Solens Rike er Junker inne i alt annet enn en blindvei.

Junker dro til fra start da han tok på seg Urawa Red Diamonds drakten i april, og fikk i løpet av de første månedene rockestjerne-status hos supporterne. Så kom sensommeren og noen hindringer som har gitt dansken mindre spilletid.

Les: Perfekt timing for Coutinho!

-Jeg knakk kinnbeinet og fikk et setback, samtidig med at jeg skulle venne meg til den absurde varmen på sensommeren. Vi spilte i 35 grader og luftfuktigheten er helt sinnsyk, sier Junker til Bold.

Men det skjedde mer som skapte litt uro.

-Klubben mottok et veldig, veldig høyt bud på meg i sommer, forteller Junker.

Urawa takke nei, samtidig som Junker mistet spilletid.

-Jeg har vært gjennom det med Bodø før, og jeg ville ikke ut i den slags igjen. Det var en av grunnene til at jeg tok det rolig da de avviste budet. Jeg orker ikke sirkus hver gang det kommer et bud, fortsetter Junker.

Spilletid = scoring på denne dansken. (foto: urawa, twitter)

Som ikke legger skjul på at tilbudet som kom var en superpakke.

-Det var et tilbud som var veldig veldig bra, både for klubben og meg. Det var noe som kunna ha sikret meg virkelig mye. Men jeg kom hurtig over det, og er sinnsykt glad i Urawa, sier Junker.

Dansken har kontrakt til utgangen av 2022, men Urawa har opsjon på ytterligere ett år. Ingenting tyder på at klubben akter å gi slipp på 27-åringen med det første. Dette passer Junker bra.

Les på Engelske klubber: Steven Gerrard favoritt til Premier League-jobb

-Planen min er å bli i Japan. Jeg er glad for å være i Urawa, og det eneste jeg egentlig ønsker er å skrive en litt lenger kontrakt så jeg er mer sikker på hva som skal skje.

(foto: urawa, twitter)

Men legger til at han ikke er innstilt på å sitte på benken når han føler han har bevist han er god nok for spill.

Ifølge Bold kom det solide budet fra Andres Iniestas klubb, Vissel Kobe, med flere Serie A-klubber også på døra.

Ikke dårlig for en spiller som valgte «blindveien» til japansk fotball.

Les: Xavi innfører old school-regler i Barcelona