Har taklet Bundesliga-debuten helt wunderschön. (foto: hoffenheim, twitter)

Det er ikke første gang vi hører sportsdirektører slenge ut med prislapp på sine største profiler som enten skal holde beilere på avstand, eller sette lista for forhandlinger ved et salg. For sportsdirektøren hos Hoffenheim er det i tilfellet David Raum en glede – uansett utfall.

Hoffenheim ligger med én kamp igjen av sesongen på 8. plass i Bundesliga, helt okay for klubben som tok følge med Julian Nagelsmann oppover i hierarkiet i tysk fotball. Et godt bidrag i år har kommet fra en spiller som forrige sesong spilte i 2. Bundesliga. David Raum (24) spaserte ut som free agent fra Greuther Fürth (som rykket opp – og etter denne sesongen rykker direkte ned).

Les: Selv det ydmykende tapet mot Brighton klarer Rangnick å legge på Solskjær

Venstrebacken jobbet seg fra akademiet hos Greuther Fürth opp på førstelaget i 2016, men bestemte forrige sommer at han var klar for større oppgaver. Overgangen til Hoffenheim har vært en stor suksess. 31 Bundesliga-kamper på banen, med et solid offensivt bidrag på 3 scoringer og 13 (!) assists.

Den imponerende debutsesongen på øverste nivå i Tyskland har vekket interesse hos andre klubber. Sportsdirektør Alexander Rosen bekrefter at de ikke er sikre om de klarer å holde på Raum til neste sesong, men klarer ikke å holde tilbake smilet.

Les på Tysk fotball: Lukas Hradecky har ingen grunn til å angre på at han takket nei til Manchester United

-Det (et salg) ville ikke være en simpel handel på 200 millioner kroner (vår omregning). Selv om dette i seg selv ville vært helt sinnsyk for en spiller som kom fra andre divisjon på fri transfer. Vi er uansett i førersetet, sier Rosen etter 2-4 tapet mot Leverkusen på lørdag.

Les: Ikke noe å lure på lenger – Zidane er tilbake i sommer