Koeman trenger de neste store fra La Masia. (foto: barcelona, twitter)

Ronald Koeman har kastet seg inn i et sportslig, menneskelig og økonomisk gjørmebad, men når oppsiden er å stråle høyt der oppe som Barcelonas redningsmann, da er risikoen akseptabel.

Barcelona går inn i uken med 7 poeng på fire kamper. I Ligue 1 fortsetter det Koeman ser på som løsningen å imponere.

Kaptein Memphis Depay ser ut til å ha svelget skuffelsen etter at det ikke ble noen Barcelona-overgang. På søndag sto han bak tre assists for Lyon.

Les: Full krise hos Liverpool: Har fått sitt 3. offer etter knokkelkampen mot Everton

Er det opp til Barcelona-manageren, bør Lyon velge ny kaptein til nyttår.

-At det blir en overngang (med Depay) er mulig. Jeg skal forsøke, for jeg ønsker å ha ham her, forteller Koeman i et intervju til nederlandske AD.

Koeman gikk rimelig tomhendt ut av overgangsvinduet i sommer. Manageren har fortsatt Depay øverst på lista, men kan likevel ikke garantere hvordan verden ser ut om tre måneder.

-Jeg er ikke i posisjon til å avgjøre dette, det er opp til klubben. For meg handler det om å vente. Vi ønsker Memphis fordi han er en fantastisk spiller og har kvalitetene jeg mener vi savner, spesielt dybden i angrepet, avslutter Koeman.

På lørdag mot Getafe var det hvertfall ikke mye dybde å snakke om. Barcelona sto avkledd tilbake med 1-0 tap. For Koeman blir Memphis Depay et must.

Les: Martin Ødegaard-planen satt på vent