Grrr. (foto: Liverpool, twitter)

Verdens beste midtstopper ble sendt rett ut av sesongen av Jordan Pickford, Richarlison ønsket Thiago Alcantara velkommen til byen med en grisetakling. Det var et tredje offer.

En fotballsesong tar aldri hensyn til skadesituasjonen – heller ikke til en regjerende mester. Lørdagens Merseyside-derby var kampen der det ble sett rødt, men endte med poeng til blått.

Jürgen Klopp var illsint det meste etter poengdelingen mot Everton, nå ser det ut til at gjengen til Ancelotti også har kostet ham en midtstopper til.

Joel Matip.

Ifølge Goal er Matip usikker til ukas kamp mot Ajax i Champions League. 29-åringen fullførte nitti minutter mot Everton, den andre kampen siden oktober 2019.

Les: Jack Grealish visste det

Det ble ingen tid for å feire comebacket. Ifølge Goal bar det rett til scanning. De gode nyhetene er at ingen større skade ble avdekket, men med Matips skadehistorie er det lite trolig at Klopp tør å ta med spilleren til Amsterdam på onsdag.

Med van Dijk til operasjon er det kun Joe Gomez og Matip som er spesialistene på midtstopperplass. Spillere som ikke har stått 30 ligakamper i én sesong.

Mot Ajax blir trolig Fabinho hentet frem igjen som midtstopper, med den uprøvde trioen Rhys Williams, Nat Phillips og Billy Koumetio på standby.

Når det meste virker mørkt hos Liverpool denne uken, meldes det heldigvis at Alisson er tilbake i treing etter skulderskaden, godt før skjema. Akkurat nå kan det virke som Alisson må forvente seg mer å gjøre de kommende månedene.

Les: Tilbyr en million i uken for å kjempe av Liverpool og Barcelona