Klopp: «Han er ikke på sitt beste»

Han kommer på plass snart. (foto: Liverpool, twitter)

De aller fleste Liverpool-spillerne stråler og vokser under Jürgen Klopp. Men for enkelte er møtet med den tyske treneren utfordrende.

Nå skal vi ikke påstå at Klopp er en særing, for filosofien hans er enkelt og forståelig, men når du som spiller kommer fra en annen liga og møter en totalt ulik arbeidshverdag i Premier League, kan det ta en sesong å få med seg hode og kropp.

Selv når arbeidsgiveren har tappet kontoen for en halv milliard kroner.

I tilfelle Naby Keita, er det nettopp dette som har skjedd.

Den tidligere RB Leipzig-spilleren har så langt fått med seg 8 Premier League-kamper fra start siden han kom til klubben. Keita var spilleren Liverpool ventet lenge på etter å ha løst ut utkjøpsklausulen på 526 millioner kroner.

Etter ankomst Liverpool, kastet Klopp midtbanespilleren ut i sesongens tre første kamper, men  det har vist seg at 23-åringen trenger tid på å akklimatisere seg til spillestilen, motstanderne – og sikkert også været.

Som skapt for Liverpool og omvendt? (foto: liverpool)

Les: Solskjær får skryt av Manchester Uniteds glemte spiss

-Kan Keita ha mer selvtillit i kampene? Ja. Er han den samme spilleren han var på sitt beste i Leipzig? Nei, men han tilpasser seg. Det er sånn det er og jeg er fornøyd med ham, forklarer Klopp ifølge Sky Sports.

Og for å underbygge at Klopp har klokketro på Keita:

-Du ser det hver dag. Wow, det er så mye som skal komme og så stor påvirkning han skal ha i hver eneste kamp, avslutter Liverpool-treneren.

Haste med ro, sier et tyskt ordtak. (foto: liverpool, twitter)

Når det løsner helt.

I mellomtiden har Liverpool mer en nok glede av Fabinho, Shaqiri, Henderson, Milner og Wijnaldum. Vi tror det løsner for Keita når våren kommer til balløya.

Les: Haugesund -og RBK-trener Horneland skal på jobb på mandag