Jetzt, meine Herren.(foto: liverpool)

Som om det ikke ligger nok spenning i lufta før Liverpool tar imot Manchester United på Anfield i morgen har manager Jürgen Klopp tatt et historisk perspektiv når han snakker om sin motstander.

Den ekstremt suksessrike manageren har løftet Liverpool til nye høyder og selv gamle fans må innrømme det aldri tidligere har vært bedre. Det har gått fort, det er ikke fem år siden han overtok tømmene, han at det er umulig at Manchester United klarer å gjenta sin dominerende epoke.

Les: Liverpool vurderer å bruke over en milliard for første gang

Liverpool kommer til vinne Premier League historisk tidlig, denne sesongen er Manchester United det eneste laget som har tatt poeng mot serielederen. 61 poeng på 21 kamper vitner om en dominerende kraft så sterk at ingen vil være i stand til å utfordre dem. Pep Guardiola som er manager for Manchester City sier at hans jobb nå er å kjempe for å beholde andreplassen.

Det begynner å bli lenge siden Manchester United vant Premier League, men ikke så lenge som Liverpool. – Manchester United vant åtte mesterskap i de første 11 Premier League-sesongene, og 13 av de første 21 Premier League-sesongene til den siste i 2013.

Siden den gang har andre overtatt, og Liverpool er for tiden på en suveren kurs for sitt første mesterskap siden 1989/90.

Men Jürgen Klopp tror ikke på en repetisjon av Manchester United-tiden. «For å være helt ærlig, tror jeg ikke det er mulig. Jeg tror ikke det er mulig å ha samme dominans som de hadde. Fotball har endret seg fullstendig. Kraften til de forskjellige klubbene har endret seg fullstendig».

«Vi tok et par gode avgjørelser, og det er grunnen til at vi ble bedre. Andre klubber har vært gjennom det samme» sier Klopp ifølge The Telegraph og fortsetter:

«Jeg tror ikke den dominansen Liverpool har hatt tidligere og Manchester United hadde er mulig lenger. Ulike klubber konkurrerer mer om forskjellige ting på grunn av den økonomiske kraften mange har».

«Leicester har betydelig kraft, så de nærmer seg de normale topp seks, vil jeg si. Det gjør det enda vanskeligere».

Les: Legenden Fabio Capello digger Contes to Premier League-varp