Barca is love. (foto: barcelona, twitter)

Vi lurer av og til på hvorfor vi bruker tid på kandidatene til presidentvalget i Barcelona, 24. januar. Så kikker vi tilbake i arkivet, ser hva Barcelona har vært -og er igjennom i dette virusets år 2020. Da blir selv et manifesto (som det så fint heter) til kandidat Joan Laporta av betydning.

For der den ene kandidaten ser på en retur av Xavi og noen andre legender, har Laporta definert det han mener Barcelona blør mest av.

Les: Marca: «Den usynlige Ødegaard faktoren»

La Masia.

Laporta har også fått med at noen av de ypperste på akademiet ser mot England og Tyskland, der de ser jevnaldrende sanke spilletid på førstelaget med den største selvfølgelighet. Mens de selv må se på hvordan «gamlinger» på 30 + klamrer seg fast til plassene sine.

Dette skal ikke Laporta ha noe av når han leder klubben. Og hva gjør en markedsmann når han skal gi de stemmeberettigede bilder på hva prioriteringen betyr i praksis?

Han vender seg ubeskjemmet til Liverpools You´lll Never Walk Alone.

Vågalt stunt, men med Liverpool i posisjonen Barcelona tidligere har innehatt, blir bildet ekstra sterkt.

-La Masia skal bli en persontilpasset «følgesvenn» for spilleren under slogan You Will Never Walk Alone. Vi ønsker at det skal bli et Centre for High Performance and Sport Exellence, men også for personlig utvikling hvor behandlingene av atletene ikke er generisk, men én-til-én, skriver Laporta på hjemmesiden sin.

Les på Engelske klubber: Eric Bailly kan gjøre jobben lettere for Manchester United å hente Pau Torres

-Vi vil ta spesielt vare på verdiene som skaper sterke personligheter og som vi kan være stolte av: vi ønsker spillere som elsker Barca, fortsetter kandidaten.

Og at de unge talentene skal skjønne at også Barcelona «elsker dem».

-Før kjøp av spillere mener jeg vi alltid må se in-house. Vi kan ikke miste flere top-level spillere, avslutter Laporta.

Som altså skal utnytte Liverpools inngrodde verdisett. Litt kult blir historien når vi tenker på feiringen da Liverpool snudde 0-3 i første Champions League kamp mot Barca – for så å vinne 4-0 i andre. Da runget sangen til Gerry and the Pacemakers fra 1963.

Eller var det kanskje nettopp dette president-kandidaten tenkte på da han ville illustrere hva som kan oppnås når Barcelona-spillerne ikke føler seg alene.

Les: Kalvin Phillips løftes opp som erstatteren til Liverpools ubestridte leder