Skal inn å rydde opp for Arteta.

Martin Ødegaard spilte en nøkkelrolle i Real Madrids seier over Inter Milan i Italia, og han ble i følge den spanske sportsavisen Marca savnet i de første 70 minuttene av kampen mot Alaves av nøyaktig samme grunner. I Champions League-kampen bidro han både i oppbyggingen og lagets press i den midtre tredjedelen, noe Los Blancos manglet mot Pablo Machins lag sist lørdag.

Martin Ødegaard fikk drøyt 25 minutter på banen for Real Madrid lørdag i 2 – 1 tapet mot Alaves

Lagets fotballstil mellom de to kampene endret seg også. Mot Inter var Los Blancos flytende på midtbanen med skarpe i angrep, mens de mot Alaves forsøkte å bryte motstandernes forsvar hovedsakelig gjennom kryss og registrerte totalt 25 (40 med hjørnespark) på Estadio Alfredo Di Stefano.

Les: Hele verden er ute etter AZ Alkmaar talent Mohamed Taabouni

Real Madrid-fans som kanskje ikke er klar over Ødegaards spillestil. Han er ikke en utsøkt dribler. Hos Real Sociedad strålte han med sin gode posisjonering og evne til å finne lagkameratene. Ødegaard gjør også de som spiller rundt ham bedre. I Milano sendte Toni Kroos ballen 132 ganger med 96,97 prosent nøyaktighet, han produserte bare 63 pasninger mot Alaves, og fullførte 90,48 prosent av dem.

Luka Modric fra 108 pasninger og 92 prosent fullføring i Italia, til 43 pasninger og 84 prosent nøyaktighet i Madrid. Mens Real Madrid sirkulerte ballen glimrende på midtbanen og klarte effektivt å suge opp Inters press, i Valdebebas slet de med å bygge bakfra, finne siste pasning eller måter å åpne opp for Alaves forsvar. Kroos fanget opp åtte baller og Modric ytterligere ni i Italia, men likevel klarte de å fange opp henholdsvis en og fem på lørdag til tross for å møte et lag hvis spill var mer direkte enn Inter.

Ødegaard har ikke stjålet rampelyset i noen av kampene han har spilt denne sesongen, ettersom han ikke er spilleren som vil produsere høydepunktruller for Los Blancos. Imidlertid gjør han en stor innsats for å etablere seg i en midtbane som består av tre av de beste spillerne i klubbens historie.

Les på Helsesjefen: Nytt senter for forskning på Alzheimers åpnet i Trondheim