Går opp en helt ny sti. (foto: de bruyne, twitter)

Liverpool mistet Virgil van Dijk, klarte seg lenge uten, før Klopp nå virkelig føler det store savnet etter verdens beste midtstopper. Hos City er det like ille, men heldigvis ikke like lenge.

For på fredag ble det klart at Pep Guardiolas offensive leder, Kevin de Bruyne er satt ut med muskelskade. Det var en uheldig smell i 2-0 seieren over Aston Villa som har sendt belgieren til gjengen i hvit frakk.

Les: Manchester United har nå tre spillere som avgjør

Og dommen?

Opptil seks uker. Seks uker uten sin viktigste spiller.

Vi lar Guardiola forklare hva dette betyr for City.

-Det er a big blow, er det ikke? Det er det, men vi må bevege oss fremover, konstanterer Guardiola ifølge Goal.

Seks uker, det kan bli så mye som 9 kamper, inkludert kampen mot Liverpool og Borussia Mönchengladback i Champions League. Og Guardiola har mer å gruble over. Kyle Walker må stå over en kamp etter et spark i hofta mot Villa, Laporte og Nathan Ake fortsatt ikke tilbake i form, samt Sergio Aguero tilbake fra skade – og rett inn i korona-karantene med positiv prøve.

Da har City-managerne fått utdelt kortene for de kommende ukene. Timingen med de Bruyne-skaden var mildt sagt elendig, der hvert eneste poeng fremover mot våren kan være det som avgjør hvem som får kjøre Premier League-trofeet gjennom byen sin.

Les: Arsenal og Real Madrid er enige