Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun stevner Rosenborg

Kåre Ingebrigtsen fikk sparken som Rosenborg-trener i juli. Styreleder Ivar Koteng til venstre. Ingebrigtsens assistent Erik Hoftun til høyre.

Nå får vi vite hva retten mener om sparkingen av Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun i sommer. Vi vet at trenere sitter løst, men de har samme rettigheter som alle andre.

Stevningen blir sendt fra Ingebrigtsen/Hoftun og deres advokater til Sør-Trøndelag tingrett om få dager, skriver VG. – De får støtte av Trenerforeningen når han går til sak mot sin tidligere arbeidsgiver.

Les: Brutter’n har fått seg ny jobb

Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken som henholdsvis hovedtrener og assistenttrener i trønderklubben 19. juli. Etter sparkingen var det mange som kritiserte Styreleder Ivar Koteng.

Les: Den komplette skandalelisten til Nicklas Bendtner

RBK-ledelsen er informert om stevningen.

«Vi forholder oss helt rolig til dette. I Rosenborg mener vi at vi har jussen og alt annet på plass i denne saken», sier personalsjef Trond Alstad.

En eventuell rettsmegling skjer trolig før jul. Dersom det ender med rettssak, skjer det neppe før etter nyttår.

De tidligere RBK-trenernes advokater Stein Kimsås-Otterbech og Andreas Messelt Ekker anklager RBK for «usaklig oppsigelse». De henviser videre til at partene har møttes uten å komme til enighet.

«Saken handler også om hvordan RBK benytter arbeidsavtaler som strider mot arbeidsmiljøloven, og Rosenborgs håndtering av prosessen mot Hoftun og Ingebrigtsen. Spørsmålet om norske fotballtreneres stillingsvern står sentralt, og Trenerforeningen støtter trenerne og søksmålene», heter det videre i en uttalelse VG har fått fra advokatene.

Trenerforeningen ved leder Teddy Moen stiller seg bak stevningen.