Den komplette skandalelisten til Nicklas Bendtner

På tide å hente frem palmen til neste sesong?(c) Bilde Arsenal

Rosenborg sin stjernespiller Nicklas Bendtner var på byen i helgen i København og det betyr trøbbel. -Denne gangen slo han til og knakk kjeven på en taxisjåfør på vei hjem. -Rosenborg har ingen kommentarer foruten at de har registrert det som har skjedd og danske eksperter skriver med store typer at nå er det definitivt slutt for Lorden på landslaget. 

«Det er nok nå. Vi vet ikke hvor vi er i saksforløpet, men det som er sikkert er at Bendtner er på et punkt i karrieren hvor han trenger positivitet rundt seg. Dette trekker ned negativt», sier Landslagssjef Åge Hareide til danske Kanal 5 og fortsetter «En voldsdømt skal ikke spille på landslaget. Det vil være helt utenkelig, dersom det går så langt»

Les: Eric Cantona: Jeg er klar for jobben hos Manchester United!

Noen mener det nettopp er det at han er en urokråke som gjør han til en god fotballspiller og andre mener han ville vært mye bedre hvis skandalene hadde vært færre. – En ting er sikkert, når fotballkarrieren er over ville han passet perfekt som politiker.

Les: Nicklas Bendtner siktet for vold

Da Nicklas Bendtner før forrige sesong signerte med Rosenborg tenkte mange at de tok en sjanse, men det skulle gå bra, midtnorge var langt unna alle fristelser for partydansken.  – Til Dagbladet sa Daniel Nannskog den gangen:  «Det var sykt. Veldig uventet. Vi får se hvordan det går i Rosenborg. Det ser ut som en gambling. Jeg håper det lykkes». – Og det gikk som kjent veldig bra i en hel sesong, toppscorer og inn i varmen på landslaget.

Opp igjennom har skandalene kommet tett som hagl, han har besøkt sexklubber og begått hærverk. Han burde leid inn Ray Donovan for å få problemene til å forsvinne.

År Klubber
1992–1998 Tårnby Boldklub
1998–2004 KB
2004–2005 Arsenal
Klubber*
År Klubber Kamper (mål)
2005–2014​ Arsenal 108 (24)
2006–2007​ → Birmingham (lån) 42 (11)
2011–2012​ → Sunderland (lån) 28 (8)
2012–2013​ → Juventus (lån) 9 (0)
2014–2016​ Wolfsburg 31 (3)
2016-2017​ Nottingham Forest 15 (2)
2017-​ Rosenborg 47 (24)
Landslag**
År Lag Kamper (mål)
2004 Danmark U16 3 (3)
2004–2005 Danmark U17 15 (6)
2006 Danmark U19 2 (1)
2006 Danmark U21 4 (2)
2006– Danmark 81 (30)

 

Før desember 2011 var det bare historier om en fest og kvinneglad dansk fotballstjerne i Arsenal og ingen store greier, men så startet en lang rekke me skandaler som ingen egentlig skjønte hvorfor skjedde. Rett før jul ble han målt til 166 km/t i en 112-sone (oversatt til det metriske system).

Bendtner erkjente skyld og mistet førerkortet to måneder og måtte betale en bot på 6 000 kroner. – De 6000 kronene var trolig mer enn kredittkortet til Lorden kunne klare, vel hjemme i København gitt turen ut på byen og når det drikkes blir man fysen. Bendtner ville kjøpe pizza, men kortet streiket. Han gikk i den klassiske kjendisfellen og skrek ut i lokalet. «Vet dere ikke hvem jeg er? Jeg kan kjøpe hele pizzeriaen,»

En av gjestene i lokalet var så hyggelig å legge ut for pizzaen.

Etter landskampen mot Sverige i Parken i slutten av januar 2012 kom den første anmeldelsen av vold. En hotellgjest hevdet Bendtner hadde sparket og slått han i magen og i skulderen.

Måneden etter ble han anmeldt for vold mot en hotellgjest etter seieren mot Sverige i Parken. Den fornærmede hevdet at Bendtner hadde sparket ham i magen og skulderen.

Under EM sommeren 2012 feiret den danske spissen en scoring med å dra ned shortsen. Der skjulte det seg en reklame for et spillselskap, noe som førte til at han ble suspendert i den første VM-kvalikkampen, i tillegg til at han fikk en saftig bot på 100 000 Euro.

 

Låneperioden i Sunderland var ikke vellykket og Bendtner viste med all mulig tydelighet hva han mente om oppholdet, sesongens siste kamp var mot Manchester United, men da klubbbussen skulle kjøre var ikke Bendtner det og dermed fikk han ikke spille mot Manchester United.

Dansken ble så lånt ut til Juventus, hvor han i september 2012 ble funnet for tjukk og fikk beskjed om å slanke seg.

Illustrasjonsfoto

I september 2013 møtte han dansk og norsk presse i forbindelse med landskampen i Herning, men var ikke særlig snakkesalig. Ikke en skandale akkurat, men pressen liker å omtale det som akkurat det.. (Pressefolk er selvhøytidelige hvis du ikke viste det)

– Jeg snakker bare med dere fordi det står i kontrakten min, sa Bendtner til journalistene, og ble stemplet som arrogant, dum og barnslig i dansk presse.

Det gikk ikke så bra på banen lenger og det tok Lorden ut med å feste enda hardere, nok engang ble det fyllekjøring, nå med større konsekvenser. I mars 2013 ble han tatt med 1,75 i promille eller som politiet beskrev det «Så full at han hadde problemer med å snakke» – I tillegg til bøter bestemte det danske fotballforbundet å utestenge Nicklas Bendtner i 6 måneder.

Ganske nøyaktig et år senere da folk hadde begynt å glemme var det en bytur i København som igjen skape overskrifter. Etter å ha «mistet» buksen gled han seg opp imot en taxi inspirert at «Dirty Dancing» (Filmsuksess fra  1987 med Jennifer Grey and Patrick Swayze i hovedrollene)

Noen dager senere brøt også historien om hva Bendtner hadde gjort da han ble vraket fra Arsenal troppen. Det ble tett med alkohol og et besøk på sexklubben The Box. Klubbeier Simon Hammerstein blir omtalt som et sted med «mystikk og seksuell åpenhet».

Besøket på sexklubben The Box er inspirasjonen bak denne fake reklamen.

I Wolfsburg var man ikke fornøyd Bendtners fysiske form. Etter sommerferien i 2015 kom dansken hjem fra det som kan tyde på var en litt for bra ferie. Tyske Bild melder nemlig at Nicklas Bendtner ble sendt i egentrening – fordi han var i dårlig form. Med seg fikk han en egen fysisk trener.

Lord Bendtner (som han blir kalt på sosiale medier) dro til Skottland i 2015 for å få tittelen «Lord». Det gikk ikke ubemerket hen. Skotske myndigheter kom på banen og nektet han  bruke kallenavnet i Skottland og helst alle andre steder også.

Les: Cantona er klar for Manchester United!