Captain, my Captain. (foto: arsenal, twitter)

Før London-derbyet hadde Arsenal tre tap på rappen. Tre tap som kan koste Arteta og gjengen Champions League-billetten de har siktet seg inn på. Mot Chelsea var Martin Ødegaard kaptein for andre kamp på rad, 23-åringen ledet laget til en ekstremt sterk – og ydmykende seier over de regjerende Champions League-mesterne.

Det er egentlig helt vilt hvordan det har svingt i Premier League denne sesongen. Her har alle muligheter til å slå alle (bortsett fra City og Liverpool), der en tapsrekke kan bil avløst av en knallsterk seier.

Les: 10 spillere borte fra trening, bare dager før den ekstremt viktige AC Milan-kampen

Selv om det var Arsenal som tok velfortjente tre poeng og gikk av Stamford Bridge med en sikker 2-4 seier, var det Chelsea som må ta på seg en god del av skylda for at de endte med tredje hjemmetap på rad og 11 baklengs. De personlige feilene var mange, Arsenal utnyttet dette takknemlig.

For oss var det ekstremt kult å se Martin Ødegaard lede et lag til seier på Stamford Bridge. Det som skjer hos Arsenal denne sesongen vitner om at noe stort er på gang. Vi ser Ødegaard som den perfekte kapteinen til å lede Arsenal inn i en ny storhetstid. Litt vel pompøst, men dette tror vi på. Ødegaard har kommet «hjem».

Yes!

Les: Har åpnet seg opp en gedigen Arsenal-mulighet hos Bayern München