Ryan Gravenberch har hatt mye å feire det siste året

De som har fått gleden av å se 17 år gamle Ryan Gravenberch spille skjønte umiddelbart det er en fremtidig verdensstjerne. – Måten den 190 cm høye midtbanespilleren beveger seg på minner om Paul Pogba før han ble opptatt av «bling».

Ryan Gravenberch er på flere måter historisk i den nederlandske ligaen. – Nå er hans klubb Ajax på vei for å selge ham for en rekordsum.

«Han er den nye Paul Pogba», sier Roma-stjernen Justin Kluivert ifølge Goal.

Ryan Gravenberch settes i samme kategori som Mason Greenwood, Ansu Fati og Rodrygo som alle er under 20 år, men likefullt er verdt enorme summer. – De aller yngste talentene selges for mye mer nå enn før.

Les: Real Madrid skal rette opp skivebommen

Ajax-talentet Ryan Gravenberch har ikke tiltrukket seg så mye oppmerksomhet, til tross for at han allerede har tatt to rekorder (yngste debutant og yngste scorer) i den nederlandske ligaen.

For to år siden mottok Gravenberch prisen for akademiets beste spiller, en pris som tidligere har blitt tildelt spillere som van der Vaart, Wesley Sneijder, Christian Eriksen og Matthijs De Ligt. Gravenberch tilhører en talentfull generasjon fotballspillere, og var en del av laget som vant U17-EM 2018.

Gravenberch knuste dobbeltrekorden
Gravenberch ble den yngste debutanten i Eredivisys historie da han fikk lov til å hoppe inn mot PSV (PSV fyller forøvrig opp med norske talenter). Han var 16 år og 130 dager gammel den gangen, og han tok rekorden fra et annet kjent Ajax-produkt: Clarence Seedorf.

“Gratulerer med rekorden min. Jeg ønsker deg en vellykket karrière, akkurat som jeg hadde gjort det, ”skrev Seedorf på Instagram da.

Noen dager etter sin debut satte Gravenberch sitt første mål for klubben, og satte sluttresultatet 7-0 i et cupmøte med Te Werve.

Les: Sky Sports: Solskjær utnytter opsjon

«Det går veldig fort, men jeg prøver bare å ta det med ro og la det komme i mitt tempo. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste,» sa Gravenberch til Fox Sports.

«Vi har planer for ham,» sa trener Erik ten Hag.

Ryan Gravenberch kan selges rekordsum
Men karrièren til Ryan Gravenberch vil sannsynligvis fortsette i Ajax så veldig lenge. Det er rapportert at store klubber som Liverpool, Paris Saint-germain og Juventus allerede er der og byr på 17-åringen. Mye tyder på at han vil bli Ajaxs dyreste spiller, og dermed bryte rekorden da Frenkie de Jong dro til Barcelona. (75 millioner euro)

«Han kan gå hvor han vil. Jeg har sett interesse fra alle klubber», har faren hans fortalt Ajax Showtime.

Mye tyder på at Gravenberch tar hjem prisen NxGn for den mest lovende spilleren i fotballverdenen. Patrick Kluivert, som vant prisen i 2018, mener det ikke er snakk det enda.

«Han er den nye Paul Pogba. Han er veldig god og ung. Virkelig en toppspiller»