Dette varmer nok hjertet til Mester Klopp. (foto: liverpool, twitter)

Et samstemt pressekorps har vært sikre på at Alex Oxlade-Chamberlain vil forlate Liverpool etter en sesong som alle forsøker å glemme. – Manager Jürgen Klopp insisterer på at salg ikke er aktuelt og at han til og med er overbevist om at kan få mye godt ut av Thiago Alcantara fremover. Den brasilianske midtbanespilleren har vært en skuffelse så langt.

Jürgen Klopp har ikke gitt opp topp fire plassering, men det skal mye til for at de klarer å hente igjen seks poeng på Leicester. – Den tyske manageren ser frem til en pause for seg selv og spillerne. Før lørdagens 2 – 0 seier over Southampton insisterte Klopp at Alex Oxlade-Chamberlain ikke blir solgt i sommer.

Les: Reisen til den ikoniske nr. 7-drakta hos Manchester United

Har fått opp farten på poengsankingen, bare Manchester United henter henter flere, på de siste fem kampene har det blitt tre seiere og to uavgjort.

Klopp pekte på skader på nøkkelpersonell som årsaken til droppet i prestasjon, og sier at han visste at de ville slite slik at dybden i skadekrisen var. – En rekke Liverpool-spillere har knapt blitt sett denne sesongen på grunn av skader, og en av dem er Oxlade-Chamberlain.

Den tidligere Arsenal spilleren startet sesongen med en kneskade og har slitt med å finne toppformen. Han har bare spilt 10 Premier League kamper denne sesongen og har ikke startet en kamp siden januar. 27 åringen som har to år igjen av sin kontrakt skal ikke være fornøyd. – Ifølge Fichajes har Oxlade-Chamberlain blitt «lei» av situasjonen sin og har bestemt seg for å slutte i Anfield.

En frier har allerede dukket opp, med Borussia Dortmund som angivelig prøver å «forføre» ham til Bundesliga.

Les på F7: Ny serie om tiden før Game of Thrones

Klopp regner ikke med at det kommer til å skje:

«Sommeren er viktig for oss alle,» “Når du ikke starter en sesong og du må bruke hver treningsøkt og hvert minutt på banen for å overbevise. Jeg trenger ikke å bli overbevist, faktisk, men det handler om å dukke opp i slike øyeblikk».

“Ox hadde noen gode øyeblikk; han har dukket opp veldig bra, og det er bra. Denne situasjonen er ikke alltid lett for alle guttene, ikke bare Ox, men for Naby, ikke lett for Shaq – jeg vet det. I løpet av denne sesongen har det skjedd mange ting. En ting vi prøver å gjøre er å få balanse, rytme og stabilite».

“Det betyr at du ikke endrer slike stillinger for ofte, og det er det ganske mye. Så noen få ting på midtbanen må være forskjellige fra andre tider da vi var mye mer avgjort og stabile. Det er grunnen til at noen spillere ikke har nok minutter».

“De forstår situasjonen; det er klart. Men forhåpentligvis vil det endres helt neste år, for når du har mer stabilitet i siste linje, kan du være mer fleksibel formasjonsmessig lenger opp på banen. Stoler jeg på ham for neste sesong? Ja.»

Ikke noe problem med Thiago
En annen midtstopper som har slitt er Thiago. – Til tross for at han viser glimt av glans, har han blitt hindret av en stadig skiftende midtbane. Klopp har måttet bytte sine sentrale midtbanespillere til forsvarere og Thiago har lidd.

På spørsmål om han kunne få mer fra den tidligere Bayern München-mannen, var Klopp bestemt på at 30-åringen vil vise mer neste sesong.

«Vi er helt fornøyd med ham,» sa Klopp. “Vi får se det beste av ham. Jeg tror ikke vi så det allerede, men det er ikke noe problem.

«Vi er 100 prosent overbevist om at vi vil få det beste ut av ham fordi han er en spiller i verdensklasse.»