UEFAs eksekutivkomité har tillatt bruk av fem bytter på EURO 2020, mens en beslutning om formatet til UEFA-klubbkonkurranser etter 2024 vil bli tatt i april.

«For å tillate bruk av inntil fem bytter på UEFA EURO 2020 og i 2021 UEFA Nations League-finaler og nedrykksspill i samsvar med den midlertidige endringen som ble introdusert til lov 3 i IFAB Laws of the Game,» heter det i UEFAs offisielle uttalelse .

Les: Dropper Haaland går etter Kane!

”Siden årsakene til fem-bytteregelen forblir gyldige på bakgrunn av nasjonale og internasjonale fotballkalendere som er berørt av Covid-19-pandemien, og gitt at regelen allerede er på plass for VM-kvalifiseringskampene som vil løpe fra mars 2021 til Mars 2022 ble det besluttet å utvide endringen til UEFA EURO 2020 i juni / juli 2021, UEFA Nations League-finalen i oktober 2021 og UEFA Nations League-nedrykksspill i mars 2022. ”

Komiteen har også bestemt at hvert land vil bestemme antall tilskuere som er tillatt på stadioner under turneringen.

”UEFAs eksekutivkomité gjennomgikk sin beslutning fra 1. oktober 2020, der den tillot tilbakelevering av tilskuere til UEFA-kamper opptil 30% av kapasiteten. Komiteen bestemte at i lys av det faktum at hver av UEFAs 55 medlemsforeninger står overfor en annen situasjon når det gjelder å takle pandemien, er det ikke lenger behov for en slik hette, og at avgjørelsen om antall tillatte tilskuere bør falle under det eneansvaret av relevante kompetente lokale / nasjonale myndigheter.

Les på F7: Kan kasinospill bidra til å gjøre vampyrer «kult» igjen?

“Derfor løftes den tidligere UEFA-pålagte tilskuergrensen for tilskuere på maksimalt 30% av den aktuelle stadionens sitteplasser, samt forbudet for tilskuere å delta på futsal-kamper.

«I lys av de pågående reisebegrensningene og for å vedta rimelige og ansvarlige retningslinjer for å minimere COVID-19-relaterte risikoer, besluttet Executive Committee å bekrefte beslutningen 1. oktober 2020 i den grad besøkende fans ikke har lov til å delta i UEFA-konkurransen. fyrstikker. Dette er gyldig til før klubbkonkurransefinalen finner sted i mai 2021.

“UEFAs minimumskrav til helse og hygiene for tilbakelevering av tilskuere er endret for å gjenspeile denne nye avgjørelsen, som trer i kraft fra i morgen.

«UEFAs eksekutivkomité – inkludert representantene for European Club Association og European Leagues – godkjente enstemmig den nye tidsrammen for en avgjørelse om formatet til UEFA club-konkurranser etter 2024, med en beslutning som skal tas 19. april 2021.»