Julian Ryerson debuterte i historisk Bundesliga-kamp

Julian Ryerson

Union Berlin har forsatt vind i seilene etter opprykket til Bundesliga, med på «lasset» Julian Ryerson som kom til klubben fra Viking i fjor sommer. – Alle var klar over at det skulle bli tøft for laget som nykommere på øverste nivå, men med seier over Hertha Berlin befinner de seg trygt midt på tabellen. 

21 år gamle Julian Ryerson debuterte i Bundesliga med innhopp på overtid etter at Sebastian Pilter satte et VAR dømt straffespark i mål tre minutter før full tid.  Rune Almenning Jarstein stod godt i mål gjennom hele kampen og så ut til å klare nok en kamp med «rent mål» helt frem til straffen.  – Det var Christian Gentner ble felt av Deryck Boyata.

Les: Nicklas Bendtner avslører: Hadde «horehus» i England

Dette var en klassisk øst møter vest kamp, de har ikke møtt hverandre mange ganger til tross for at arenaene befinner seg bare 26 kilometer fra hverandre. – Lagene befant seg på hver sin side av Berlin-muren. Etter murens fall natten mellom torsdag 9. november og fredag 10. november 1989 har det bare blitt fire møter mellom de to lagene, alle i 2.Bundesliga og det uten at Union Berlin har klar å vinne.

Den historiske kampen fikk ikke den feiringen man håpet på

Da Union omsider skulle få noe å juble for, ble mye av gleden ødelagt av supporteres dårlige oppførsel. Det var langt fra bare Union-tilhengeres skyld.

Kampen ble avbrutt to ganger tidlig i 2. omgang da bluss ble kastet inn på banen, som ble røyklagt. Det kom fra Hertha-tilhengernes tribuneseksjon. Ett bluss landet rett ved Unions assistenttrener Markus Hoffman, og det kom flere bluss etter sluttsignalet.

Les på F7: Absolutt ingen konsekvens å dømme uskyldige til fengsel

Deretter var det flere stygge scener da Union-tilhengere prøvde å ta seg inn på Hertha-fansens tribuneseksjon. Union-spillere ba dem innstendig om å holde seg på sin egen seksjon, og lagets keeper Rfal Gikiewicz grep fysisk inn for å holde Union-fans unna banen.

«Vår første prioritet var å få fullført kampen. Vi var i kontakt med politiet», sa dommer Deniz Aytekin til Sky TV.

«For meg var spillernes sikkerhet det viktigste, og at ingen ble skadd».

Hertha-trener Ante Covic var oppgitt.

«Jeg forstår følelsene, men dette gikk for langt»

Med seieren klatret Union til 13.-plass, ett poeng og to plasser bak Hertha.

Klubbene møttes i en privatkamp på Olympiastadion i januar 1990. bare 79 dager etter murens fall, med 52.000 på tribunen. Etter det tok det 20 år før de møttes i en turneringskamp, og nesten 30 før de spilte mot hverandre i Bundesliga.