Juventus var ikke helt trygge på italiensken til Luis. (foto: atletico, twitter)

Da det ble klart at det Luis Suarez ikke lenger var ønsket av Barcelona var Juventus raske med å ta kontakt og prøve å hente han over. – 33 åringen var nærme en overgang til Torino i september, men for å komme innenfor «kvoten for nasjonale spillere i Serie A» måtte den uruguayanske superstjernen bli italiensk først.

Der eneste hindret for å bytte statsborgerskap og dermed sikre en overgang til Juventus var en italiensk eksamen, årsaken til at det var mulig for Suarez er det faktum han er godt gift med en italiensk kone.

Les: Det måtte noe stort og umulig for å lokke Raymond Domenech tilbake i manesjen

Problemet er Luis Suarez sine italiensk ferdigheter, som befinner seg langt under pari. Vi fikk allerede i september vite at han etter å ha tatt italiensk testen valgte å avbryte overgangen til Juventus og heller ble Atletico Madrid spiller. – Nå har han innrømmet det ikke var frivillig og at han på mirakuløst vis fikk svarene på sin italiensk test på forhånd.

Dette får et etterspill, påtalemyndigheter i Italia har åpnet etterforskning med påstand om at Juventus ‘fremskyndet’ statsborgerskapsprosessen, og tilrettela for juks på den nødvendige språktesten – som ble tatt ved University for Foreigners i Perugia.

Statsadvokat Raffaele Cantone uttaler følge Guardian: «resultatet og poengsummen av eksamenen var forhåndsbestemt for å svare til forespørslene fra Juventus.»

Les: Super Nintendo World lover at 2021 blir fantastisk

Som en del av etterforskningen av dette rapporterte nyhetsbyrået Ansa at dommere snakket med angriperen som vitne denne uken i en videokonferanse – han er for tiden ikke etterforsket.

Nå, ifølge den italienske journalisten Tancredi Palmeri, sa Suarez myndighetene at han mottok svarene i forkant av testen.

Luis Suarez gjør det veldig bra i Atletico Madrid som for øyeblikket topper tabellen i La Liga.