Skal ha de beste. (foto: ratcliffe, twitter)

Rett før jul sprakk nyheten om at Sir Jim Ratcliffe kom til kutte i Manchester United etter hans kjøp av 25% av aksjene i klubben. – På julaften kom bekreftelsen fra Manchester United og jubelen stod i taket hos fans og ansatte i klubben.

Endelig var den svært upopulære og grådige Glazer-familien på vei ut. Glazes har hatt et vanvittig sugerør inn i klubben og hentet ut omtrent en milliard pund. Det har hindret Manchester United i utvikle seg, ta viktige trofeer og påført klubben 648 millioner pund i gjeld.

Det blir tøft å få Manchester United tilbake på vinnersporet!

Les: Ingen planer om å bringe tilbake Raphael Varane verken nå eller senere

Alle var klar over at Sir Jim Ratcliffe han kom til å endre på ting og trolig kutte en del i staben, men når The Guardian i dag meldte hvor store kuttene kom til å bli stilnet jubelen hos de ansatte i klubben.

Manchester United den Premier League-klubben som i dag har den største arbeidsstokken med 1.112 ansatte. For eksempel sies Liverpool å ha 900 ansatte, mens Tottenham sies å ha 750, Manchester City 720 og Arsenal 700.

Milliardæren mener at Manchester United er overbemannet på flere områder av klubben og at kutt og omstrukturering er på sin plass. Manchester United at det er en topptung organisasjon som er overbemannet i flere avdelinger. – 71 åringen sløser ikke med tiden og har ansatt et eksternt firma for å gå igjennom struktur og utgifter og skape en mer effektiv virksomhet.

Så mange som 300 person står i fare for å miste jobben. Ratcliffe mener at Manchester United kan klare seg uten 25% av de ansatte. – Samtidig som det skal effektiviseres og kuttes vil Ratcliffe investere omtrent 300 millioner dollar for å styrke klubbens infrastruktur.

Les: Jesse Lingard overgang stoppes

Til fansens skuffelse kommer ikke noen av de pengene til å brukes til spillerkjøp. – Det blir uansett ingen endringer i januarvinduet. Premier League må godkjenne kjøpet og det kan ta opptil 8 uker.

Sir Jim Ratcliffes selskap Ineos, som har 25.000 ansatte over hele verden, er kjent for å ha en «lean» sportsavdeling, hvor det ikke er så mange ansatte.