Joey Hardarson FOTO Start ved Kjell Inge Søreid

Etter en kronglete start på sesongen har Joey Hardarson fått nok fart på sesongen til at de er med i kampen om direkte opprykk til Eliteserien. Start ligger på en tredjeplass etter Sandefjord og Aalesund. 

Vi er veldig glade for at Joey ønsker å fortsette den jobben han har startet på. Måten han kom inn som hovedtrener i en ekstremt spesiell situasjon var utrolig viktig for klubben, og han og resten av trenerteamet har vist gjennom sesongen at de jobber svært godt og systematisk for å utvikle laget videre. Vi synes vi har kommet et godt stykke på vei mot den stabiliteten vi ønsker i klubben og at Joey fortjener mye av æren for det, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start til egen web.

Les: Ed Woodward kommer med innrømmelser og løper fra ansvaret

– Vi håper selvsagt at sesongen blir kronet med et opprykk til Eliteserien, men uansett utfall i de siste kampene så har vi stor tro på at Joey er den rette treneren til å utvikle dette laget videre. Vi har et ungt og spennende lag, som kan utvikle seg til å bli et bra eliteserielag på sikt, sier Karlsen.

Start og Hardarson enige om en ny kontrakt som binder islendingen til Start de neste to sesongene. Karlsen forteller at det har kommet mange henvendelser fra trenere som kunne tenke seg å trene Start.

– Vi har brukt god tid på å kartlegge potensielle trenerkandidater, samtidig som Joey har fått tid til å vise hva han står for. På bakgrunn av det er vi sikre på at Joey har de personlige og faglige egenskapene klubben trenger. Han er lojal, hardtarbeidende og faglig dyktig, og brenner for å utvikle både laget og enkeltspillere, sier Karlsen.

Les: Zidane: «Fotballen glemmer hva du har gjort tidligere»

– En stor ære

Joey Hardarson ser frem til å fortsette som hovedtrener i klubben han tok seriesølv med som spiller i 2005.

– Det er først og fremst en stor ære å få fortsette i jobben. Så er det en bekreftelse på at vi i teamet har gjort en god jobb. Alt tatt i betraktning så synes jeg det så langt har vært en god sesong på mange måter. Både på og utenfor banen har vi tatt store steg. Treningskulturen har blitt mye bedre, og jeg føler vi har lagt et godt grunnlag for å jobbe videre. Hele klubben har gjort en god jobb dette året med tanke på å bygge kultur, sier Hardarson.

Han ser store utviklingsmuligheter i laget og ser frem til å kunne jobbe med spillerne gjennom en hel sesongoppkjøring.

– Da kan vi fortsette å bygge på det vi har gjort i år. Vi har en del spennende tanker om hvordan vi kan utvikle spillet videre. Vi har tatt noen store steg i løpet av sesongen, men det er fortsatt rom for forbedring på alle områder, både individuelt og kollektivt.

Nå har han fullt fokus på de tre siste seriekampene, der målet om direkte opprykk lever ennå. Om ikke vi skulle klare å snike oss forbi Sandefjord, så må vi gjennom kvalik for å rykke opp. At trenerspørsmålet er avklart før sesongen er ferdig tror Hardarson er en fordel.

– Forhåpentligvis er vi ferdige første uka i november, men det kan også vare til første uka i desember. Da begynner vi å få dårlig tid inn mot oppkjøringen til neste sesong. Nå får klubben god tid til å planlegge inn mot neste år. Jeg har hatt god dialog med klubben underveis, og jeg tenker dette er et gunstig tidspunkt å avklare dette på.

Vi har tatt noen store steg i løpet av sesongen, men det er fortsatt rom for forbedring på alle områder, både individuelt og kollektivt.

— Joey Hardarson
– Gleder oss
Hardarson spilte i Start fra 2004 til 2008, før turen gikk noen kilometer vest, til Flekkerøy.

Etter noen år som trener og spiller i Fløy, og en periode som trener i toppserien på Island, returnerte han til Start i 2017. Først i rollen som spiller- og trenerutvikler, før han ble en del av trenerapparatet rundt a-laget i 2018-sesongen.

Vil du bli bedre kjent med Joey? Hør podcasten Makrellfotball der Joey forteller om sin bakgrunn og sine tanker om trenerrollen.
Etter at Kjetil Rekdal forlot Start under veldig spesielle omstendigheter etter første serierunde, tok han over som midlertidig hovedtrener. I første omgang frem til sommeren, før Joey og klubben ble enige om å forlenge det ut sesongen. Nå blir avtalen forlenget med to år.

Første mål er naturligvis å klare opprykk til Eliteserien, og første oppgave er allerede Eliteserie-klare Aalesund på lørdag.

– Det er veldig spennende nå. Vi bør glede oss til møtet med Aalesund, de er allerede et eliteserielag. Vi er avhengig av å vinne den kampen, men det er utfordring som vi gleder oss til, sier Hardarson, som har plukket 56 poeng på det 26 seriekampene han har ledet laget i denne sesongen. Det gir 2,15 poeng i snitt per kamp.