(c) Bilde: Bodø/Glimt: Håkon Evjen

Norges fotballforbund hadde tydeligvis sendt en skjeløyd linjemann til det meget viktige oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Brann. – På søndag tapte serieleder Molde mot Rosenborg og med seier mot Brann ville det blitt mer liv i gullkampen.

På stillingen 1 – 1 i satte Jens Petter Hauge inn det som alle trodde skulle bli vinnermålet, men så vinket linjedommeren for offside og målet ble annullert.

Les: Solskjær advarer nå Liverpool og Manchester City

«Jeg tror alle ser at den er onside. Det er beklagelig at vi da dømmer offside» sier hoveddommer Rohit Saggi til NRK etter kampen.

Bodø/Glimt protesterte høylydt, men Saggi var ikke til å rikke, målet ble ikke godkjent. I etterkant på Twitter var laget forbausende tilbakeholdene med mishagsytringer.

Les: Ferdig i Alta etter bare en sesong

«Jeg er jævlig forbannet. Det er våres jobb å score mål og deres jobb å ha kontroll på offsiden», sa Håkon Evjen til NRK etter kampen.

«Det der er ikke bra. Vi får ikke gjort noe med det, men det er utrolig bittert» sa Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampen.

Dermed endte oppgjøret 1–1 og nå blir jakten på serieleder Molde svært tøff for Bodø/Glimt. Nå er gultrøyene seks poeng bak med fire kamper igjen. Med en seier i Bergen ville det «bare» vært fire poeng. Det er fortsatt tøft, men vi kunne fått en perfekt avslutning på sesongen da møtes nemlig Molde og Bodø/Glimt.

Bodø/Glimt kom til et hav med sjanser på Brann Stadion i kveld og jaktet 2-1-målet i andreomgang.

Etter 65 minutter fikk omsider Bodø/Glimt ballen i mål. Håkon Evjen kom igjennom etter gjennomspill fra Ulrik Saltnes, men Evjen viste seg å være noen centimeter på feil side. Dermed ble målet annullert for offside.

Så skulle det skje igjen.

I det 84. minutt spilte Evjen løs Jens Petter Hauge. Hauge satt ballen inn til 2–1 for Bodø/Glimt, men målet ble ikke stående. Linjedommeren løftet flagget og igjen ble bortelagets mål underkjent.

«Vi scorer det målet som blir feilaktig annullert, så det er litt kjipt å stå her og forklare det når prestasjonene våre var veldig bra», sa Knutsen til NRK etter kampen.

«Linjedommeren har to andre annulleringer som er helt fantastiske avgjørelser. Men det er menneskelig å gjøre feil», sa Saggi.

Glimt med drømmestart
Brann har ikke tapt i sine fem siste møter mot Bodø/Glimt i Eliteserien, men et gulljagende Glimt fikk en pangstart på Brann Stadion i kveld.

Etter åtte minutter slo Philip Zinckernagel inn fra høyre. Ballen fant veien til Saltnes, som på lekkert vis sendte ballen helt nede i det lengste hjørnet og sørget for 1–0 til Bodø/Glimt.

På hjørnesparket til Fredrik Haugen raget Vito Wormgoor høyest. Headingen mot mål traff Daouda Bamba som vippet ballen opp til seg selv og headet kontrollert inn utligningen for Brann.

– Det var en veldig god følelse å være tilbake på banen, så jeg er veldig glad for det, sa Bamba til NRK.

Det ble ikke flere mål i Bergen og dermed endte kampen 1–1.

«I mine øyne er dette som å tape en fotballkamp», sa Evjen til NRK.

Bodø/Glimt har fortsatt mulighet til å ta igjen Molde og har igjen Haugesund (H), Rosenborg (B) og Kristiansund (H) før serieleder Molde venter i siste runde.