Jan Jönsson henter japansk spiss for andre gang

(c) Bilde: Stabæk: Kosuke Kinoshita

De siste ukene har den svenske spissen Kosuke Kinoshita trent med Stabæk for at trener Jan Jönsson skal finne ut av om han har det som trengs. – Svaret på det ble tydeligvis ja, for spissen som ble hentet til svenske Halmstad av nettopp Jan Jönsson har nå signert.

For Hamstad scoret Kosuke Kinoshita 14 mål på 52 kamper i 2017 og 2018.

Stabæk sine sider skriver de han ble den første japanske spillere i Allsvenskan, da han spilte for Halmstad. Han har også spilt for SC Freiburg II, FC 08 Homburg og senest for Sint-Truidense i den øverste belgiske ligaen. Han har også spilt for både U18- og U19-landslaget til Japan.

Les: Shane Lowry vant British Open med god margin

«Han er en veldig flink og dyktig trener og jeg kjenner ham godt fra tiden i Sverige. Jeg ønsket å jobbe med Jönsson igjen, så valget var ikke vanskelig», sier 24-åringen og legger til at han ser frem til å spille med det han mener er en fin gjeng og gode lagkamerater i serien.

Som syvåring tok han på seg fotballskoene for første gang og spilte for Dreams SC i Tokyo. Etterhvert gikk veien til Yokohama FC der han utmerket seg, som en av Japans beste unge spillere. Han har spilt både for U18- og U19-landslaget med det japanske flagget på brystet.

Les: Stabæk-trener Jan Jönsson sendt bort fra indre bane

Han vil være spilleklar når laget møter Haugesund på Nadderud 4. august. Da får vi håpe Jan Jönsson klarer å holde seg på indre bane gjennom hele kampen.