Glade gutter

Jadon Sancho bidro til å gjøre det til en minneverdig kveld for Borussia Dortmund da de slo Atletico Madrid ut av Champions League – og ga moderklubben Manchester United og ikke minst manager Erik ten Hag en gigantisk nedtur i prosessen.

Borussia Dortmund på under 2 – 1 etter tap i første omgang i kvartfinaen mot Atletico Madrid. På Signal Iduna Park var det et hardtjobbende tysk lag de spanske gjestene møtte i går.

Les: Aston Villa stjerne topper listen til Arsenal manager Mikel Arteta

BVB startet strålende og fikk sitt første mål etter 33 minutter signert Julian Brandt. Det stod så 2-0 tre minutter senere da Chelsea-utlånte Ian Maatsen scoret sitt første Champions League-mål og ga med det Dortmund ledelsen sammenlagt.

Men Diego Simeones lag, som alltid, var aldri helt ute av kampen, og et selvmål i andre omgang fra Mats Hummels, før Angel Correas angrep, utlignet.. Niklas Fullkrug gjenopprettet pariteten for Dortmund etter 71 minutter, før den tidligere Manchester United-midtbanespilleren Marcel Sabitzer la til et fjerde mål for å avslutte Atleticos drømmer om å vinne Champions League for nå.

Det tyske laget vant derfor 6-4 sammenlagt, og kom til semifinalen for første gang siden de tok seg til finalen i 2013 under ledelse av Jurgen Klopp.( Seieren som to år senere brakte han Anfield)

Jadon Sancho, som er på lån fra Manchester United til slutten av sesongen etter at Erik ten Hag sendte han til fryseboksen, spilte sin rolle i kampen og var på banen for alle fire målene.

England kjemper for tiden med Italia og Tyskland om å få en ekstra kvalifiseringsplass til neste sesongs Champions League. Nye regler gjør at antall lag økes fra 32 til 36 lag.

Plassen tildeles via nasjonskoeffisient på tvers av alle de tre store europeiske konkurransene denne sesongen – i enklere termer, den kollektive prestasjonen til alle en nasjons lag som spiller i Europa.

Les på Engelske klubber: Like vanskelig som da David Moyes overtok etter Sir Alex Ferguson

Før kveldens aksjon ledet Italia komfortabelt tabellen, med 18.428 koeffisientpoeng. Tyskland var på andreplass med 16.785 poeng – men bare marginalt foran tredjeplasserte England (16.750). De to beste nasjonene får en ekstra plass.

Atletico kunne ha slått ut Dortmund og forhindret Tyskland i å øke sine koeffektive poeng, men Dortmunds fremgang betyr at de øker avstanden til England.

Det eneste som kan redde jobben til Erik ten Hag nå er kvalifisering til Champions League. – Manchester United ligger for tiden på 7.plass i Premier League. Det blir tøft selv om England skulle få en ekstraplass. Det er ti poeng opp til Aston Villa på 4.plass og 10.poeng opp til Tottenham på 5.plas.

Selvfølgelig kan Manchester City, Arsenal, Liverpool, West Ham og Aston Villa minske avstanden opp til tyskland med å vinne sine kamper. Arsenal og West Ham som begge møter tysk motstand.

Men med United allerede ute av europeisk konkurranse i gruppespillet, er Ten Hags side maktesløse til å påvirke resultatet

Sancho og Dortmund kan slå dem ut av Champions League-striden. – En liten dose karma!.

Les på F7: Treårskontrakt for Harry Kanes neste trener ligger på bordet